Pašvaldība saglabās skvēru Mazajā Arkādijā

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, ceturtdien, 17.martā, tiekoties ar Āgenskalna iedzīvotājiem, uzsvēra, ka pašvaldība vēlas saglabāt skvēru Mazajā Nometņu ielā, tā saukto Mazo Arkādiju.

N.Ušakovs aicināja iedzīvotājus aktīvi piedalīties būvniecības ieceres sabiedriskajā apspriešanās, kas notiks līdz 25. martam, un paust savu viedokli pret skvēra apbūvi. Tas pašvaldībai būs papildus arguments lēmuma pieņemšanā, viņš norādīja.

Lai turpmāk saglabātu šo teritoriju kā zaļo zonu, Rīgas dome uzsāks teritorijas plāna grozījumus, mainot Mazajai Arkādijai noteikto „jauktas apbūves teritorijas ar apstādījumiem” zonējumu uz tādu, kas apbūvi nepieļauj.

Domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka pašvaldība ar cieņu izturas pret šī zemes gabala īpašniekiem un ir pārliecināta, ka spēs atrast risinājumu, kas apmierinās visas iesaistītās puses. Plānots uzsākt sarunas ar zemes īpašnieku par nosacījumiem, ar kādiem pilsēta šo teritoriju varētu iegūt savā īpašumā.

Jāatzīmē, ka jebkurā gadījumā zemes statusa maiņa ir ilgs process, un, pat visām pusēm vienojoties par pieņemamāko risinājumu, tas aizņems līdz pat divarpus gadiem.

Svarīgākais