Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas pašvaldības nākamā gada budžetā paredzēts iesaldēt deputātu algas un celt pedagogu atalgojumu

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Rīgas pašvaldības nākamā gada budžetā tiks paredzēta deputātu algu iesaldēšana, šodien preses konferencē apstiprināja Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV).

Viņš norādīja, ka šāds lēmums tika pieņemts veidojot jauno domes koalīciju un tas tiks pildīts.

Kā skaidroja Rīgas domes Finanšu departamenta direktors Uldis Rakstiņš, visi budžeta un darba samaksas jautājumi tiek skatīti vienā lēmumu paketē. Pašlaik departaments ir sagatavojis lēmumprojektu izmaiņas, kas paredz deputātu algu iesaldēšanu un tas tiks skatīts reizē ar budžetu nākamā gada janvāra beigās.

Kā ziņots, jaunā Rīgas domes koalīcija apņēmusies iesaldēt deputātu algas, tas paredzēts partiju parakstītajā sadarbības memorandā.

Tāpat Rīgas pašvaldības budžeta grozījumos plānots algu palielinājums pirmsskolas pedagogiem un atbalsta personālam.

No ietaupījuma, kas radies no komunālo maksājumu cenu krituma, 2,6 miljoni eiro tiks novirzīti pedagogu atalgojumam.

Algas tiks palielinātas aptuveni 2000 pirmsskolas pedagogiem un 1000 darbiniekiem no atbalsta personāla skolās, piemēram, logopēdiem, sociālajiem pedagogiem u.c.

Rīgas dome par vairāk nekā 16 miljoniem eiro plāno samazināt budžeta deficītu. Plānots, ka pašvaldības budžeta ieņēmumi tiks palielināti par vairāk nekā 45 miljoniem eiro, savukārt izdevumi tiks palielināti par nepilniem 29 miljoniem eiro.

Līdz ar to plānotie Rīgas pašvaldības budžeta ieņēmumi 2023.gadā pārsniegs 1,2 miljardus eiro, bet izdevumi - 1,4 miljardus eiro.

Lielākais budžeta ieņēmumu pieaugums paredzēts no valsts budžeta transfertiem, savukārt vislielākais izdevumu pieaugums plānots uzturēšanas izdevumiem.

Kā preses konferencē informēja Rīgas mērs, pašvaldības nākamā gada budžetu plānots pieņemt 2024.gada 30.janvārī.