Rīgā pārbaudīs, kā norit ēkas Dzirnavu ielā 11 sakārtošanas darbi

Rīt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Īpašuma departamenta direktoru Oļegu Burovu apmeklēs pašlaik avārijas stāvoklī esošo graustu Dzirnavu ielā 11, lai pārbaudītu, vai tā jaunais īpašnieks - „Latvijas Krājbanka”, atbilstoši Rīgas domes lēmumā noteiktajiem termiņiem ir uzsākucis ēkas piespiedu sakārtošanas darbus.

Trīsstāvu būve Dzirnavu ielā 11 ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, tā atrodas Rīgas vēsturiskā centra un UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma aizsargājamā zonā. Šobrīd ēka ir avārijas stāvoklī, tai ir iebrucis otrā un trešā stāva pārsegums, daļēji sagruvušas sienas un vietām ēkai trūkst jumta seguma, kas bojā būves nesošās konstrukcijas. Ēka atrodas pilsētas centrā, ielas malā, kur ir dzīva gājēju un automašīnu satiksme, tā apdraud arī bērnu drošību, kas ik dienu gar šo ēku dodas uz 10. un 13.vidusskolu.

Atbrīvojot Rīgu no tehniski un morāli degradētām būvēm – ēkām, kas bojā pilsētas ainavu un apdraud sabiedrisko drošību, Pilsētas īpašuma komiteja šodien akceptēja arī Rīgas domes lēmuma projektu par vēl viena grausta - pašvaldībai piederošā ēku kompleksa Maskavas ielā 9, - nojaukšanu.

Jau ziņots, ka februāra sākumā Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks izdeva rīkojumu pašvaldības izpilddirekcijām un Īpašuma departamentam uzsākt sistemātisku cīņu pret graustiem Rīgā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais