Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas dome atļāvusi galvaspilsētas vicemēram Ratniekam ieņemt vēl vienu atbildīgu amatu

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Rīgas dome šodien atļāva Rīgas domes priekšsēdētāja vietniekam Edvardam Ratniekam (NA/LRA) apvienot galvaspilsētas vicemēra un Rīgas plānošanas reģiona vadītāja amatus.

Jau ziņojām, ka Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes locekļi par reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāju iecēluši Ratnieku, bet par priekšsēdētāja vietnieku - Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Juri Žilko (PPI), informē Rīgas plānošanas reģiona komunikācijas speciāliste Inese Ozoliņa.

Ratnieks par savām prioritātēm uzskata vienotu mobilitātes un integrēta sabiedriskā transporta stratēģijas īstenošanu reģionā, sadarbojoties valsts un pašvaldību sektoram, kā arī plānošanas reģionu funkciju stiprināšanu.

Rīgas plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja amatam uz diviem gadiem tiek iecelts Pierīgas pašvaldību pārstāvis, savukārt par vietnieku tiek izraudzīts Rīgas pārstāvis.

Pēc diviem gadiem notiek rotācija un šo amatu uz turpmākiem diviem gadiem ieņem Rīgas pārstāvis, bet par vietnieku kļūst Pierīgas pašvaldību pārstāvis.

Tādā veidā tiek nodrošināts līdzsvars un paritāte starp Rīgu un Pierīgu.