Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas domes koalīcija veic deputātu pārbīdes

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šodien Rīgas dome pieņēma grozījumus lēmumā Par Rīgas domes pastāvīgo komiteju ievēlēšanu, pārceļot vairākus deputātus uz citām komitejām.

Domes koalīcijai, visticamāk, tas nepieciešams, lai nodrošinātu vairākumu komitejās un nomainītu divus komiteju vadītājus.

Saskaņā ar lēmumu neatkarīgais deputāts Guntars Jirgensons vairs nestrādās Finanšu un administrācijas lietu komitejā, bet tika ievēlēts Mājokļu un vides komitejā.

Deputāts Juris Radzevičs (GKR) un viņa frakcijas biedrs Jakovs Rafaļsons no Finanšu un administrācijas lietu komitejas pārcelsies strādāt uz Sociālo jautājumu komiteju.

Savukārt Ainars Baštiks (GKR) no Sociālo jautājumu komitejas pārcelts uz Finanšu un administrācijas lietu komiteju.

Partijas "Par" pārstāvis Ivars Drulle no Sociālo jautājumu komitejas pārcelts uz Satiksmes un transporta lietu komiteju.

"Latvijas attīstībai" deputāte Anete Jēkabsone Žogota pametīs gan Izglītības, kultūras un sporta komiteju, gan Satiksmes un transporta lietu komiteju. Deputāte šodien ievēlēta Sociālo jautājumu komitejā un Mājokļu un vides komitejā.

Savukārt "Latvijas attīstībai" deputāts Viesturs Zeps pārceļas no Pilsētas attīstības komitejas uz Mājokļu un vides komiteju.

Visbeidzot "Jaunās vienotības" deputāts Edgars Ikstens no Izglītības, kultūras un sporta komitejas pārcelsies uz Pilsētas īpašumu komiteju.

Kā ziņots, Rīgas dome vakar pieņēma grozījumus Rīgas valstspilsētas pašvaldības nolikumā, kas paredz deputātu skaita izmaiņas komitejās.

Šīs izmaiņas saistītas ar pārmaiņām Rīgas domes koalīcijā, no kurā vairs nav partijas "Progresīvie" bet piesaistīta partija "Gods kalpot Rīgai", "Latvijas attīstībai" un neatkarīgie deputāti. Savukārt koalīcijas kodolu veido "Jaunā vienotība", "Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība" un "Kods Rīgai".

Drīzumā sagaidāmas pārmaiņas arī divu Rīgas domes komiteju vadībā, kur pašlaik amatus ieņem "Progresīvie" (P).

Selīnu Vancāni (P) Mājokļu un vides komitejas vadītāja amatā varētu nomainīt Zeps, bet Viestura Kleinberga (P) vietā Sociālo jautājumu komiteju varētu vadīt Radzevičs.