Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Ķirsis pārņem vēl vienu Staķa amatu

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Stratēģisko projektu uzraudzības komisiju Rīgā turpmāk vadīs galvaspilsētas mērs Vilnis Ķirsis (JV), šodien lēma Rīgas dome.

Ķirsis, kurš iepriekš bija šīs komisijas priekšsēdētāja vietnieks, stāsies iepriekšējā mēra Mārtiņa Staķa (PP) vietā. Savukārt par komisijas vadītāja vietnieku iecelts vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Kā liecina pašvaldības mājaslapā ieejamā informācija, stratēģisko projektu uzraudzības komisija Rīgā tika izveidota 2021.gada maijā. Tajā bez mēra un vicemēriem iekļauts Rīgas pilsētas izpilddirektors, Finanšu departamenta, Pilsētas attīstības departamenta un Satiksmes departamenta vadītāji.

Komisija izskata Rīgas pilsētas pašvaldības iestāžu, struktūrvienību un kapitālsabiedrību ziņojumus par Rīgas pilsētas pašvaldības stratēģisko projektu ieviešanas gaitu.

Paredzēts, ka komisija nodrošina efektīvu Rīgas pilsētas pašvaldības administratīvo un finanšu resursu vadību stratēģisko projektu realizācijai, pārrauga stratēģisko projektu ieviešanas gaitu, apzina nepilnības un neatbilstības, kā arī nosaka nepieciešamās korektīvās darbības.

Komisija pieņem lēmumus un nosaka uzdevumus Rīgas pilsētas pašvaldības iestāžu un struktūrvienību vadītājiem, kapitālsabiedrību valdes priekšsēdētājiem un citiem darbiniekiem, lai nodrošinātu stratēģisko projektu sekmīgu norisi.