Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rinkēvičs: Rīgas domes politiķiem ir jāsaņemas, jānoliek pie malas domstarpības, aizvainojumi un jāsāk strādāt

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Nav redzamas tādas neatrisināmas pretrunas, lai Rīgas dome (RD) neturpinātu strādāt, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Valsts prezidents norādīja, ka pēc mazāk nekā diviem gadiem gaidāmas vēlēšanas, ja RD nevarēs saņemties un atrisināt nesaskaņas, tad nevarēs vainot citus, ka tiks ievēlēti citi.

Rinkēvičam arī nav īsti skaidrs, kādas tieši nesaskaņas valda Rīgas domē. Viņš akcentēja, ja Rīga neattīstās, tad arī Latvijai tas sagādā problēmas. Rinkēvičs norādīja, ka politiķiem ir jāsaņemas, jānoliek pie malas domstarpības, aizvainojumi un jāsāk strādāt.

Viņš arī akcentē, ja jāatceras, ka rīdzinieki vērtēs politiķu darbu. Rīdzinieki gaida darbus, viņš uzsvēra.

Jau vēstīts, ka sarunās par jaunas valdošās koalīcijas izveidi Rīgas domē nepanākot progresu sarunās ar "Par/Progresīvie" (PP), trīs partiju bloks - "Jaunās vienotības", "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" un "Kods Rīgai" - sācis sarunas ar citām "valstiski domājošajām" galvaspilsētas pašvaldībā pārstāvētajām partijām.

Pašlaik koalīcija izveide virzās uz to, lai trīs pušu kodols piesaistītu "Gods kalpot Rīgai", "Latvijas attīstībai" un dažu pie frakcijām nepiederošo deputātu atbalstu. Tāpat sarunās ar atsevišķiem PP deputātiem tiekot skaidrota viņu vēlme pievienoties koalīcijai.