Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Geikina: "Par!" neatmet cerību par PP un trīs pušu kodola koalīciju

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Neraugoties uz to, ka sarunas Rīgas domē risinās jau "citā gultnē", partijas Kustība "Par!" ("Par") pārstāvji Rīgas domē nav atmetuši cerību, ka iespējams izveidot "Par/Progresīvo" (PP) un trīs pušu kodola - "Jaunās vienotības" (JV), "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" (NA/LRA) un "Kods Rīgai" (KR) - koalīciju.

PP deputāte, "Par" līdzpriekšsēdētāja Laima Geikina, vaicāta par pašreizējo situāciju, aģentūrai LETA skaidroja, ka nav atmesta cerība izveidot šādu četru pušu koalīciju. Par to tiekot un nākamnedēļ tikšot turpināts runāt gan PP frakcijas iekšienē, gan ar trīs pušu bloka politiķiem.

"Par" politiķe atzina, ka frakcijas politiķi iepriekš nebija pietiekami intensīvi runājuši par šo mērķi, jo paļāvās, ka risinājums tiks rasts "Progresīvo" un JV savstarpējā komunikācijā.

Tagad "Par" deputāti kļuvuši proaktīvāki un cer, ka četras puses kopīgi "tiks atpakaļ uz ceļa".

Vaicāta par to, ka jau notikusi trīs pušu kodola tuvināšanās ar "Latvijas attīstībai" (LA) un "Gods kalpot Rīgai" (GKR), Geikina atzīmēja, ka "cerība mirst pēdējā", tāpēc "Par" pārstāvji turpinās sarunas, lai panāktu atgriešanos pie četru pušu koalīcijas izveides.

Kā ziņots, PP frakcijas vadītājs, partijas "Progresīvie" pārstāvis Mārtiņš Kossovičs aģentūrai LETA norādījis, ka PP rēķinās ar iespēju Rīgas domē palikt opozīcijā, ja līdzšinējie partneri jeb trīs partiju bloks Viļņa Ķirša (JV) un Edvarda Ratnieka (NA/LRA) vadībā izvēlēsies strādāt ar Andra Amerika GKR un Edgara Jaunupa LA.

Jau vēstīts, ka sarunās par jaunas valdošās koalīcijas izveidi Rīgas domē nepanākot progresu sarunās ar PP, trīs partiju bloks - JV, NA/LRA un KR - sācis sarunas ar citām "valstiski domājošajām" galvaspilsētas pašvaldībā pārstāvētajām partijām.

Pašlaik koalīcija izveide virzās uz to, lai trīs pušu kodols piesaistītu GKR, "Latvijas attīstībai" un dažu pie frakcijām nepiederošo deputātu atbalstu. Tāpat sarunās ar atsevišķiem "Par/Progresīvo" deputātiem tikšot skaidrota viņu vēlme pievienoties koalīcijai.