Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Kossovičs: Topošās koalīcijas partneriem "ir par ko runāt"

© Oksana Džadana/ F64

Nākamnedēļ plānots vienoties par Rīgas domes topošās koalīcijas memoranda saturu, šodien pēc divpusējām sarunām ar "Jauno vienotību" (JV) sacīja "Par/Progresīvo" (PP) frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs.

Kossovičs pozitīvi novērtēja, ka koalīcijas veidošanas sarunas kļūst aizvien produktīvākas. Sākumposmā sarunas ilgušas 15 līdz 20 minūtes, savukārt šodien nepilnu trīs stundu tikšanās ar JV parādīja, ka topošās koalīcijas partneriem "ir par ko runāt".

Apspriežot konkrētu darbu paveikšanu, redzams, ka partneriem ir vēlme strādāt kopā, atzīmēja PP politiķis.

PP frakcijas vadītājs uzsvēra, politiskā spēka deputāti jau veikuši ļoti lielu soli pretī kompromisam no savas puses, apņemoties nevirzīt savu Rīgas mēra amata kandidātu, atstājot to pārējo trīs pušu kodolam.

Tāpēc "Progresīvie" sagaidītu, ka arī partneri ietu uz kompromisu no savas puses - pagaidām gan neviens no iespējamās koalīcijas partneriem no mēra vietnieka amata nav gatavs atteikties, atzīmēja Kossovičs.

Viņš un arī PP deputāts Ivars Drulle norādīja, ka nākamnedēļ paredzēts vienoties par koalīcijas sadarbības memoranda tekstu.

Vaicāts, vai ņemot vērā publiski pieejamo informāciju, JV Rīgas domes politiķis, Rīgas mēra amata pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis būtu vērtējams kā favorītkandidāts Rīgas mēra amatam, Kossovičs akcentēja, ka PP favorītkandidāta nav.

Politiķis norādīja, iniciatīva mēra izvēlē ir pārējo trīs pušu blokam un ka publiski ir izskanējusi informācija ne tikai par Ķirsi, bet arī par Rīgas vicemēriem - "Nacionālās apvienības"/Latvijas reģionu apvienības (NA/LRA) frakcijas politiķi Edvardu Ratnieku un "Kods Rīgai" politiķi Lindu Ozolu - kā iespējamiem kandidātiem uz mēra amatu.

Kā ziņots, otrdien notika visu četru pušu sarunas un trešdien notika PP un JV divpusējās sarunas.

JV, NA/LRA un KR kodolam no vienas puses un PP no otras iezīmējas līdzīgi redzējumi par kādiem no veicamajiem darbiem, taču ir pretēji viedokļi par to, cik daudziem jābūt vicemēru amatiem.