Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rātsnamā turpināsies kādreizējās Rīgas domes koalīcijas partneru sarunas par iespējām turpināt sadarbību

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Šodien plkst.11 Rīgas Rātsnamā turpināsies kādreizējās Rīgas domes koalīcijas partneru "Jaunās vienotības" (JV), "Par/Progresīvie" (PP), "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" (NA/LRA) un "Kods Rīgai" (KR) sarunas par iespējām turpināt sadarbību pēc Mārtiņa Staķa (PP) atkāpšanās no Rīgas mēra amata.

Kā iepriekš teica JV Rīgas domes frakcijas vadītājs Olafs Pulks, partneri aicināti uz četrpusējām sarunām.

Tikšanās laikā plānots sniegt partneriem informāciju par plānotajiem darbiem un runāt par iespējamu sarunu intensificēšanu. Pulka ieskatā, tikšanās vienu reizi nedēļā nav pietiekamas, lai panāktu būtisku progresu.

Pēc iepriekšējām sarunām pagājušajā nedēļā galvaspilsētas mēra pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis (JV) teica, ka politiskā līmenī kompromisa gars par turpmāko sadarbību Rīgas domē vēl nav dzimis. "Turpināsim runāt, un cerams, ka izdosies panākt arī vienošanos," izteicās Ķirsis.

Viņš informēja, ka PP vēlējušies turpināt divpusējas politiskās sarunas ar JV politiķiem, taču JV iebildusi, ka tās nebūs produktīvas, ja tajās nepiedalīsies domes iepriekšējās koalīcijas partijas KR un NA/LRA.

Kā ziņots visas kādreizējās koalīcijas frakcijas paziņojušas, ka neviena politiskā spēka interesēs nav ārkārtas vēlēšanas, līdz ar to notiks sarunas, lai vienotos par turpmāko sadarbību.

Koalīcijas šķelšanās notika pēc konflikta par Satiksmes departamenta darba izvērtēšanu. Konflikta rezultātā Staķis paziņoja par atkāpšanos no Rīgas mēra amata. Pēc disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas ziņojuma disciplinārlieta pret Satiksmes departamenta amatpersonām ir izbeigta bez rezultāta.