Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Zināms, cik Rīgai izmaksās līdzjutēju zonas iekārtošana pasaules kausa basketbolā laikā

© f64.lv, Kaspars Krafts

Rīgas dome tērēs 97 700 eiro pasaules kausa basketbolā publiskas skatīšanās organizēšanai Esplanādē.

Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien atbalstīja līdzjutēju zonas iekārtošanu un darbības nodrošināšanu Esplanādē no 25.augusta, piešķirot minēto finansējumu no Rīgas domes Rezerves fonda.

Kā tika skaidrots domes deputātiem, Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība 2022.gadā tika atzīta par Latvijas labāko sporta spēļu komandu. Tā 2023.gadā pirmo reizi izcīnīja tiesības piedalīties pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Indonēzijā.

Daudzi līdzjutēji gatavojas Latvijas komandu atbalstīt klātienē Indonēzijā, bet vēl vairāk būs to līdzjutēju, kuri turēs īkšķus par Latvijas basketbolistiem gan pie TV ekrāniem, gan publiskajās skatīšanās vietās.

Ievērojot, ka, atbalstot Latvijas sportistus, arvien lielāku popularitāti iegūst nozīmīgu, starptautisku sporta sacensību skatīšanās pilsētvidē, kā arī, atsaucoties Latvijas Basketbola savienības aicinājumam, pašvaldība plāno pasaules kausa izcīņas basketbolā spēļu laikā organizēt līdzjutēju zonu Esplanādē.

Plānots, ka Latvijas izlases spēļu dienās līdzjutēju zonu varētu apmeklēt līdz 10 000 rīdzinieku un Rīgas viesu.

Iecerēts nodrošināt iespēju kopā skatīties Latvijas valstsvienības spēles ar Libānas izlasi piektdien, 25.augustā, plkst.12.15, ar Francijas izlasi - svētdien, 27.augustā, plkst.16.30, ar Kanādas izlasi - otrdien, 29.augustā, plkst.16.30, kā arī turpmākās spēlēs, kuru grafiks būs zināms pēc pirmā posma turnīra beigām.

Minēto līdzekļu izlietošanu šodien atbalstīja arī Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja, kas pieņem gala lēmumu par finansējuma piešķiršanu no Rezerves fonda.