Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas dome plāno palielināt budžeta izdevumus par nepilniem 150 miljoniem eiro

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Rīgas dome šodien plāno skatīt grozījumus pašvaldība budžetā, kas paredz palielināt vietvaras izdevumus par nepilniem 150 miljoniem eiro, liecina deputātiem iesniegtā informācija.

Pašvaldības budžeta kopējie ieņēmumi palielināsies par 13,8 miljoniem eiro un būs 1,19 miljardi eiro, savukārt izdevumi palielināsies par 148,6 miljoniem eiro un būs 1,4 miljardi eiro.

Līdz ar to izdevumi pārsniegs ieņēmumus par nepilniem 212 miljoniem eiro. Minēto summu pašvaldība plāno segt no budžeta līdzekļu atlikuma šī gada sākumā un aizņēmumiem.

Nodokļu ieņēmumi plānoti vairāk nekā 866 miljonu eiro apmērā, nenodokļu ieņēmumi - nepilnu 24 miljonu eiro apmērā, valsts budžeta transferti - 266,7 miljonu, pašvaldību budžetu transferti - 9 miljonu eiro un budžeta iestāžu ieņēmumi - vairāk nekā 29 miljonu eiro apmērā.

Jau ziņojām, ka Rīgas dome 25.janvārī pieņēma pašvaldības budžetu, kura ieņēmumi šogad tiek plānoti par vairāk nekā 140 miljoniem eiro lielāki nekā 2022.gadā.

Kā tika skaidrots deputātiem, tas bija pagaidu jeb tehniskais budžets, kas tiks grozīts pēc tam, kad pieņems valsts budžetu un valdība noslēgs vienošanos ar Latvijas Pašvaldību savienību.

Līdz šim Rīgas domes komitejās tika skatīti dažādi priekšlikumi budžeta grozījumiem un papildus finansējuma pieprasījumi. Piemēram, Īpašuma departaments Rīgas pilsētas budžeta grozījumos prasa papildus 2,49 miljonus eiro. "Rīgas pieminekļu aģentūra" prasa papildus 105 000 eiro Lielo kapu vēsturiskā mantojuma saglabāšanai, bet Izglītības, kultūras un sporta departaments pašvaldības budžeta grozījumos prasa papildus 10,6 miljonus eiro.