Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Pašvaldība atcēlusi disciplinārlietu pret bijušo Izglītības departamenta direktoru Krastiņu

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Pašvaldība atcēlusi disciplinārlietu pret bijušo Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktoru Māri Krastiņu, skaidro Rīgas domē.

Rīgas dome nolēma no amata atbrīvot departamenta direktoru Krastiņu. Domes sēdē izskanēja informācija, ka Krastiņam ierosināta disciplinārlieta un piemērots disciplinārsods, kuru viņš esot pārsūdzējis, un gaidāma tiesvedība.

Šodien pašvaldībā aģentūru LETA informēja, ka Krastiņš sūdzību par disciplinārlietu ir atsaucis un pašvaldība, pārtraucot darba tiesiskās attiecības, no savas puses to esot atcēlusi.

Pašvaldībai šobrīd neesot pretenziju pret Krastiņu, un tā nekomentēšot izbeigtu disciplinārlietu, jo šobrīd Krastiņš nav pašvaldības darbinieks.

Ar Krastiņu aģentūrai LETA nav izdevies sazināties.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, pašvaldība Krastiņam izvirzījusi vairākas pretenzijas, no kurām daļa bijusi par ne visai veiksmīgu procesu izglītības iestāžu ēdināšanas uzskaites sistēmas izveidē.

Kā ziņots, no šī mācību gada Rīgas izglītības iestādēs tika atcelta bērnu bezmaksas ēdināšana Rīgas izglītības iestādēs, saglabājot to tikai atsevišķām audzēkņu grupām.

Sākotnēji vecāku līdzmaksājumu par ēdināšanu bija plānots ieviest no pagājušā gada 1.septembra, bet augustā Rīgas dome nolēma saglabāt bezmaksas pusdienas skolēniem līdz oktobrim.

Taču jaunās sistēmas ieviešanas atlikšana neļāva to ieviest bez aizķeršanās un septembra beigās daudzi Rīgas skolēnu vecāki pauda neapmierinātību ar jauno bērnu ēdināšanas reģistrācijas sistēmu Rīgas skolās "pusdienlaiks.lv".

Vecāku neapmierinātība galvenokārt bija saistīta ar nespēju piereģistrēties šajā platformā, lai pieteiktu līdzmaksājumu Rīgas skolās.