Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas domē darbu sāk trīs jauni deputāti

© f64.lv, Kaspars Krafts

Līdz ar atsevišķu Rīgas domes deputātu aiziešanu strādāt uz Saeimu galvaspilsētas domē darbosies Nils Josts (JV), Ieva Holma (NA/LRA) un Edgars Štelmahers (NA/LRA).

Saeima šodien lēma par deputāta mandāta apstiprināšanu uz laiku 14 deputātiem jaunievēlēto ministru vietā. Tā dēvētais parlamentārieša "mīkstais" mandāts uz laiku apstiprināts pašreizējam Rīgas domes deputātam Edmundam Jurēvicam (JV). Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes frakcija "Jaunā vienotība" vadītājs Olafs Pulks, domē Jurēvica vietā darbu sāks Josts.

Kā Liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, Josts ir Rīgas Stradiņa universitātes sadarbības projektu vadītājs. Viņš iepriekšējā sasaukumā jau ir bijis Rīgas domes deputāts.

Saeimas deputāta mandāts apstiprināts Rīgas domes "Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības" (NA/LRA) frakcijas deputātei Ievai Brantei un Jurģim Klotiņam.

Viņu vietā Rīgas domē darbu sāks Nacionālā apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" valdes locekle Ieva Holma un veļas ražošanas uzņēmumā SIA "New Rosme" valdes loceklis Edgars Štelmahers, aģentūrai LETA apstiprināja frakcijas NA/LRA vadītājs Einārs Cilinskis.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvā pieejamo informāciju, Holma ir bijusi Rīgas domes deputāte iepriekšējā sasaukumā.

Ar nākamajiem Rīgas domes deputātiem jau esot panāktas vienošanās, un viņi esot piekrituši ieņemt Rīgas domes deputātu amatus.

Kā ziņots, Saeima trešdien apstiprināja otro Krišjāņa Kariņa (JV) vadīto valdību. Izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas, jo daļa deputātu nolika mandātus, pildot ministru pienākumus valdībā.