Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas domes deputāte uzskata, ka atbalsts Ukrainai nav rīdzinieku galvenā prioritāte

© Ilze Šteinfelde

Rīgas domes Latvijas Krievu savienības (LKS) deputāte Inna Djeri uzskata, ka atbalsts Ukrainai nav rīdzinieku galvenā prioritāte.

Rīgas domes sēdē, tika lemts par Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka ievēlēšanu. Šim amatam tika izvirzīts Edvards Ratnieks (NA/LRA).

Domes sēdē Ratniekam tika uzdoti jautājumi par viņa prioritātēm un atbildības sfērām. Ratnieks skaidroja, ka viņš darbosies pašvaldības īpašumu jomā, rūpēsies par sadarbību ar citām pašvaldībām, tostarp darbojoties Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienībā "Rīgas metropole".

Kā vienu no saviem darba virzieniem viņš minēja atbalsta nodrošināšanu un organizēšanu Ukrainai.

Djeri, uzdodot jautājumus, norādīja, ka saprot atbalstu Ukrainai, taču piebilda, ka atbalsts Ukrainai nav rīdzinieku pirmā prioritāte, jo Rīgā esot ļoti daudz citu problēmu.

Atbildot Djeri, domes deputāts Jurģis Klotiņš (NA/LRA) debatēs uzsvēra, ka viņš ir rīdzinieks, kuram atbalsts Ukrainai ir pirmā prioritāte.

Kā ziņots, Djeri darbu Rīgas domē sāka augustā. Viņa stājās traģiskā negadījumā bojāgājušā LKS frakcijas deputāta Aleksandra Kuzmina vietā.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, Djeri ieguvusi augstāko izglītību ekonomikā un biznesa vadībā Latvijas Universitātē un maģistra grādu biznesa vadībā Akronas universitātē ASV.

Djeri darbojas uzņēmumos nekustamā īpašuma jomā un norādījusi, ka ir Eiroparlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas palīgs.