Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Festivāla "Positivus" norisei Rīgas dome piešķir 200 000 eiro

© Vladislavs Proškins / F64

Populārās mūzikas festivāla "Positivus" norisei Rīgas dome šodien nolēma piešķirt 200 000 eiro.

Minētie līdzekļi paredzēti pašvaldības budžeta programmā Rīgas pilsētas konkurētspējas un ekonomisko izaugsmi sekmējoši pasākumi.

Domes piešķirtais finansējums būšot 15,44% no "Positivus" festivāla kopējās tāmes.

Festivāls "Positivus" šogad notiks Rīgā, Lucavsalā 15. un 16.jūlijā.

Festivāla "Positivus" pirmsākumi meklējami 2007.gadā, tam katru gadu līdz 2019.gadam norisinoties Salacgrīvā. Covid-19 pandēmijas laikā festivāls nenotika.

Kā aģentūrai LETA iepriekš skaidroja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, festivāla "Positivus" norisei Rīgas dome piešķir finansējumu ārpus ikgadējo kultūras norišu konkursa, jo tās esot investīcijas, kas atmaksāsies.

Finansējuma piešķiršana starptautiska mūzikas festivāla organizēšanai Rīgā ne tikai sekmē iedzīvotāju iesaistīšanos kultūras pasākumos un palielina pasākumu pieejamību, bet pozitīvi ietekmē arī ekonomikas attīstību, ko apliecinot iepriekšējās festivāla norises vietas - Salacgrīvas - pašvaldības aprēķini par ietekmi uz ekonomiku un budžeta ieņēmumiem, skaidro Rīgas domē.

Rīgai ir nepieciešami lieli pasākumi, kas piesaista ārvalstu viesus, dod ieņēmumus uzņēmējiem, īpaši laikā pēc Covid-19, kad izmitināšanas un restorānu nozare bijusi novājināta, uzsver pašvaldībā.

Tāpat pašvaldība lēš, ka "Positivus" festivāls sniegs papildu iespēju popularizēt Rīgu pasaulē, tādējādi stiprinot galvaspilsētas tēlu un atpazīstamību aiz Latvijas robežām.

Par to, vai arī nākotnē šim festivālam tiks piešķirts līdzfinansējums ārpus pārējo kultūras norišu konkursa, pašvaldībā vēl paredzēta diskusija, izvērtējot dažādu festivālu norisi Rīgā un turpmāka finansējuma piešķiršanas iespējas.

LETA jau ziņoja, ka februārī Rīgas dome pieņēma jaunus saistošie noteikumus, kas regulē kārtību, kādā galvaspilsētas dome sniedz finanšu atbalstu kultūras aktivitāšu sarīkošanai.

Šogad plānoti astoņi līdzfinansējuma veidi - privātpersonu organizētajiem Rīgas kultūras norišu kalendāra pasākumiem, privātpersonu organizētajiem pasākumiem, privātpersonu rīkoto festivālu īstenošanai, radošo kvartālu un teritoriju atbalstam, privātpersonu dibināto un atvasināto publisko personu izveidoto amatiermākslas kolektīvu darbības atbalstam, privātpersonu dibināto muzeju atbalstam, Rīgas pašvaldībai nozīmīgu kultūras un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas pasākumu īstenošanai un citu kultūras un mākslas pasākumu organizēšanai.

Kultūras pasākumu rīkotāji iepriekš sūdzējās, ka galvaspilsētas pašvaldība kavējas ar atbalsta sniegšanu pasākumu rīkošanai.