Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Organizācija "Pilsēta cilvēkiem" šodien protestā aicināja Rīgas domi veikt uzlabojumus pilsētvidē

© Romāns Kokšarovs / F64

Organizācijas "Pilsēta cilvēkiem" rīkotajā protestā pret solījumu nepildīšanu pilsētvides uzlabošanai Rīgā trešdien bija pulcējušies aptuveni 30 cilvēki.

Protesta dalībnieki tikās Rātslaukumā un kopējā gājienā devās uz Rīgas domes Satiksmes departamenta ēku. Pasākuma dalībnieki arī apstājās pie Brīvības pieminekļa, kur tika saukts gājiena sauklis "Restartē restartu".

Protestētāji turēja plakātus ar tekstiem "Gājēju ielas", "Dodiet soliņu", "Atrunu departaments", "Drošs ceļš uz skolu" un "Rīgas gaiss smird pēc dīzeļdegvielas".

Gājienu uzraudzīja arī vairāki policijas darbinieki. Aģentūra LETA novēroja, ka pasākums noritēja bez starpgadīijumiem.

Iepriekš ziņots, ka "Pilsēta cilvēkiem" vēlas mudināt Rīgas domes "pārmaiņu koalīciju" realizēt pozitīvas pārmaiņas pilsētvidē, sevišķi ar satiksmes drošību saistītajā jomā, ne tikai vārdos, bet arī darbos.

Sabiedriskās organizācijas pārstāvji norāda, ka pirms vēlēšanām politiķi reklamējās Tērbatas gājēju ielā un solīja uzlabojumus pilsētvidē un mazaizsargāto satiksmes dalībnieku drošībā. Taču pašlaik "Pilsēta cilvēkiem" esot vīlusies par Rīgā notiekošo šajās jomās.

Jaunu gājēju pāreju ierīkošana pilsētā notiekot ļoti gausi, kā arī šogad nav plānoti īpaši satiksmes mierināšanas pasākumi pilsētas ielās.

Tiekot realizēti vai arī tiekot plānoti projekti ar gājējiem un velosipēdistiem neveiksmīgu un pat bīstamu infrastruktūru, piemēram, nedēļas nogalē atklātais tunelis zem Lāčplēša ielas pie Maskavas ielas, izstrādātās ielas Lucavsalā un topošā Austrumu maģistrāle.

Neesot nekādu plānu Tērbatas ielu veidot par gājēju ielu, Čaka ielā velojosla vienā virzienā dzēsta bez alternatīvas, Krišjāņa Barona, Brīvības un Krišjāņa Valdemāra ielā jūtamu uzlabojumu neesot, un tie netiekot plānoti.

Viena no būtiskām problēmām esot arī sabiedriskā transporta reisu skaita ievērojams samazinājums trūkstošā finansējuma dēļ, kas samazinot sabiedriskā transporta pievilcību un veicinot autotransporta lielāku izmantošanu pilsētā pretrunā pilsētas stratēģijai.

"Pilsēta cilvēkiem" pauž neizpratni arī par Rīgas domes kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju rīkoto kampaņu "Neesi mērkaķis. Brauc kā cilvēks", kas esot bezjēdzīga mazaizsargāto satiksmes dalībnieku kaunināšana.