Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas dome iecerējusi vērsties Satversmes tiesā par attīstības plāna apturēšanu [papildināts]

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Rīgas dome nākamās nedēļas sākumā varētu pieņemt lēmumu par turpmāko rīcību saistībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lēmumu apturēt galvaspilsētas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem.

Kā izriet no Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa paustā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma", pašvaldība ir gatava šajā jautājumā taisnību meklēt tiesā, taču gala lēmums par tālāko rīcību jāpieņem domei līdz nākamās nedēļas pirmdienai, 4.aprīlim.

"4.aprīļa rīta droši vien sasaukšu ārkārtas sēdi, lai šeit pieņemtu lēmumu," prognozēja Staķis.

Savukārt par pašvaldības attīstības jautājumiem atbildīgais Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV) uzsvēra, ka darbs pie attīstības plānošanas jautājumiem nekad nav apstājies un tas tiks turpināts arī laikā, kad pašvaldība vērsīsies Satversmes tiesā.

Pašvaldība turpinās strādāt pie pilsētas centra lokālplānojuma izstrādes, par kura trūkumu bija norādes arī VARAM iebildumos. Lai to izstrādātu, esot nepieciešami aptuveni trīs gadi un šis process neapstāsies.

Ķirsis gan piebilda, ka atsevišķu trūkumu novēršanai nebija jāaptur viss Rīgas pilsētas attīstības plāns, bet varēja to apturēt atsevišķās sadaļās, netraucējot investoru plānus pārējās pilsētas daļās.

Kā ziņots, VARAM ir apturējusi Rīgas teritorijas plānojumu nākamajiem gadiem, jo konstatēta tā neatbilstība likumiem un samērīguma trūkums starp iesaistīto pušu interesēm, pagājušonedēļ preses konferencē pavēstīja ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Staķis šim lēmumam nepiekrīt un ir paudis neizpratni par to. Reaģējot uz minēto Pleša lēmumu, viņš izstājies no partijas "Kustība "Par!"", kas automātiski nozīmē izstāšanos arī no Pleša pārstāvētās "Attīstībai/Par!".

Kā iepriekš skaidroja Plešs, pašvaldībai ir divas turpmākās rīcības iespējas - tā var pārsūdzēt ministra rīkojumu par teritorijas plānojuma apturēšanu Satversmes tiesā vai arī veikt labojumus plānojumā, rīkot sabiedrisko apspriešanu, salāgojot visu iesaistīto pušu intereses un no jauna pieņemt teritorijas plānojumu.