Rīgas domei liek atjaunot amatā kādreizējo Komunālās pārvaldes vadītāju

Rīgas apgabaltiesa šodien nosprieda atjaunot Adriānu Stukli Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Komunālās saimniecības pārvaldes priekšnieka amatā.

Tiesa atzina par spēkā neesošu Rīgas domes uzteikumu Stuklim, kā arī piedzina no domes par labu amatpersonai 17 834 latu vidējo izpeļņu par visu darba piespiedu kavējuma laiku, aģentūru LETA informēja tiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons.

Rīgas domei būs jāsedz arī ar lietas izskatīšanu un tiesāšanos saistītie izdevumi, šodien nosprieda tiesa.

Šodien pasludināto spriedumu 30 dienu laikā iespējams apstrīdēt Augstākās tiesas Civillietu departamentā.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktors Anatolijs Aļeksejenko aģentūrai LETA sacīja, ka departaments šo spriedumu noteikti pārsūdzēšot.

"Stuklis kā cilvēks ir labs, bet kā darbinieks - nekāds, tāpēc, reorganizējot departamenta struktūru, nevarējām viņu atļauties paturēt amatā," sacīja Aļeksejenko. Pēc viņa teiktā, Stuklis savulaik pats labprātīgi parakstījis dokumentus par atbrīvošanu no Komunālās saimniecības pārvaldes priekšnieka amata, taču vēlāk pat neesot pieteicies konkursā uz jaunizveidotās Apsaimniekošanas pārvaldes vadītāja amatu.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 11.jūnijā nolēma atjaunot Stukli amatā. Spriedumu Rīgas dome apstrīdēja apgabaltiesā apelācijas kārtībā.

Stuklis tika atbrīvots Rīgas domē pērn veiktās reorganizācijas rezultātā. Viņš vērsās tiesā ar prasību atjaunot viņu amatā un piedzīt materiālo kompensāciju.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa viņa prasību apmierināja pilnībā.

Stuklis aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka vērsies tiesā, jo 2009.gadā saistībā ar reorganizāciju atbrīvots no darba un viņa vadītā pārvalde pārveidota par Apsaimniekošanas pārvaldi.

Stuklis pauda uzskatu, ka viņa atbrīvošana bijusi nelikumīga, tāpēc lūdzis tiesu atjaunot viņu amatā.

Stuklis no amata tika atbrīvots 2009.gada 1.oktobrī.

Svarīgākais