Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Uģis Rotbergs aicinājis LKS pārdēvēt sevi par Latvijas Kremļa savienību

© Ģirts Ozoliņš/F64

Rīgas dome šodien nolēma Antonijas ielas posmu, kurā atrodas Krievijas vēstniecība Latvijā, pārdēvēt par Ukrainas neatkarības ielu.

Pret šo lēmumu iebilda Latvijas Krievu savienības LKS deputāti. Vladimirs Buzajevs sākotnēji rosināja šo jautājumu izņemt no darba kārtības. Savukārt debatēs viņš norādīja, ka lēmums tiek pieņemts tikai tādēļ, ka šajā ielas posmā atrodas Krievijas vēstniecība. Savukārt Jakovs Pliners, runājot par balsošanas motīviem, uzsvēra, ka LKS viennozīmīgi esot pret karu. Karš esot traģēdija un jālūdz dievs, lai šis murgs ātrāk beigtos.

Pliners skaidroja, ka LKS neiebilstu kādu no ielām nosaukt Ukrainas neatkarības vārdā, bet Antonijas ielas pārdēvēšana esot atriebība Krievijai.

"Jaunās vienotības" deputāts Uģis Rotbergs debatēs uzsvēra, ka neesot gribējis strīdēties, bet atgādināja, ka LKS jau iepriekš domes sēdē nobalsoja pret Krievijas nosodīšanu. Viņš aicināja LKS pārdēvēt sevi par Latvijas Kremļa savienību.

Par ielas pārdēvēšanu nobalsoja visi koalīcijas deputāti un liela daļa opozīcijas. Pret nobalsoja LKS deputāti Pliners, Buzajevs un Miroslavs Mitrofanovs.

Savukārt nebalsoja "Saskaņas" deputāti Eiženija Aldermane, Sandris Bergmanis, Konstantīns Čekušins, Raimonds Rubiks.

Par šo lēmumu nenobalsoja arī "Jaunās vienotības" deputāts Lauris Ērenpreiss, kurš aģentūrai LETA skaidroja, ka tas ir tehnisks misēklis, jo esot bijušas problēmas ar internetu. Viņš esot par šo lēmumu un klātienē noteikti balsotu "par".