Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas Pašvaldības policisti varēs saņemt piemaksas par darbu Covid-19 riska apstakļos

© Ģirts Ozoliņš / F64

Par darbu Covid-19 riska apstākļos Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki varēs saņemt piemaksas, kas nepārsniegs 75% no stundas likmes, paredz trešdien pilsētas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas pieņemtais lēmums.

Speciālās piemaksas par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos saistībā ar Covid-19 infekcijas slimības uzliesmojumu un tās seku novēršanas saņems tie policijas darbinieki, kas pakļauti reālam dzīvības vai veselības apdraudējumam un kuri amata pienākumu izpildes laikā var nonākt tiešā saskarsmē ar Covid-19 slimniekiem un kontaktpersonām.

Speciālās piemaksas apmērs nevar pārsniegt 75% no amatpersonas stundas likmes un tā izmaksājama proporcionāli nostrādātajam laikam attiecīgajos apstākļos. Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Aronovs komitejas sēdē skaidroja, ka iepriekšējās ārkārtējās situācijas laikā piemaksas bija pašvaldības iniciatīva, taču tagad, tāpat kā Valsts policijas darbiniekiem, piemaksas noteiktas ar valdības lēmumu.

Par speciālās piemaksas piešķiršanu un tās apjomu katram darbiniekam lems policijas priekšnieks atbilstoši noteiktajiem kritērijiem. Par darbu klātienē, kad darbinieka pienākumi ir kritiski svarīgi sabiedrībai, kā arī iestādes darbības nepārtrauktības nodrošināšanai, kad pienākumu pildīšanas laikā ir tiešā saskarsmē ar klientiem vai citiem darbiniekiem, nonākot fiziskā kontaktā vai ilgstoši atrodas tuvāk par diviem metriem no klienta vai cita darbinieka vai vairāki darbinieki pienākumus veic ilgstošā savstarpējā saskarsmē, piemaksa būs līdz 30%.

Tāpat piemaksu līdz 25% varēs noteikt, ja darbinieks piedalījās notikumā, kurā bija saskarsme ar trešajām personām. Tiks ņemts vērā arī Covid-19 inficēto personu skaits, ar kurām policijas darbinieks ir kontaktējies klātienē.

Vēl viens no kritērijiem piemaksas apmēra noteikšanai būs dežūrdaļā nogādāto personu skaits, ja darbinieks tajā brīdī pildīja dežūrdaļas amatpersonas pienākumus. Tāpat piemaksa tiks aprēķināta, ja darbinieks veicis Covid-19 inficēto personu un Slimību profilakses un kontroles centra noteikto kontaktpersonu dzīvesvietu apsekošanu. Vēl viens kritērijs, kas tiks vērtēts, ir nostrādāto stundu skaits augsta riska objektos - darbs pie objektiem vai objektos, kuros uzturas Covid-19 inficētās personas vai kontaktpersonas, darbs pie zupas virtuvēm un citām sociālās palīdzības sniegšanas vietām, kas organizēts epidemioloģiski nedrošā vidē ar vairāku cilvēku klātbūtni.

Aronovs sēdē skaidroja, ka pēdējie trīs kritēriji ir savstarpēji aizvietojami, jo darbinieks nevar vienlaikus atrasties dežūrdaļā un strādāt augsta riska objektā. Maksimālā piemaksa, ko darbinieks var saņemt par šo kritēriju izpildi, ir 25%.