Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas domnieki lems par kārtības nodrošināšanu Vērmanes dārzā

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Šodien plkst.10 notiks Rīgas domes Mājokļu un vides, kā arī Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēde, kurā tiks lemts par kārtības nodrošināšanu Vērmanes dārzā.

Kā liecina deputātiem iesniegtā darbakārtība, paredzēts ziņojums par kārtības nodrošināšanu Vērmanes dārzā, taču nekādi dokumenti deputātiem nav iesniegti.

LETA jau ziņoja, ka pašvaldības uzņēmums "Rīgas meži" izplatīja informāciju par ieceri no Vērmanes dārza estrādes aizvākt solus, kas esot nepieciešams, lai likvidētu nakts uzdzīves vietu parkā.

Kā norāda uzņēmums, Vērmanes dārza estrādi par savu nakts uzdzīves vietu šogad aizvien biežāk izvēlas dažādi dīkdieņi un bezpajumtnieki. Lai likvidētu ērtus apstākļus iedzeršanai, narkotiku lietošanai, trokšņošanai un nakšņošanai, uzņēmums nolēmis no estrādes aizvest solus.

Savukārt Rīgas Pašvaldības policija lūgta biežāk apsekot šo teritoriju.

Kā skaidro uzņēmums, posta aina Vērmanes dārza estrādē paveras teju katru rītu. "Nogarlaikojušies dīkdieņi pa nakti ir izmētājuši solus, atkritumus, izraustījuši stādījumus, kā arī aprakstījuši nesen nokrāsotās estrādes sienas. Tā kā naktīs tualetes parka apkaimē ir slēgtas, uzdzīvotāji tam izmanto estrādes kaktus un apstādījumus. Līdz ar to parka darbiniekiem ik rītu nākas veltīt daudz laika, savācot postažu," vēsta uzņēmums.

Rīgas pašvaldības policija parku iekļāvusi ikdienas patrulēšanas maršrutā. Policija parkā arī regulāri pieķer pārkāpējus - pārsvarā nepilngadīgas personas, kuras lieto alkoholu un citas atkarību izraisošas vielas. Lai gan policijas klātbūtne parkā ir bieža, nereti vandaļiem pārkāpuma izdarīšanai nepieciešams salīdzinoši īss laiks un daļai, piemēram, estrādes sienu apķēpātājiem bieži izdodoties izsprukt nesodītiem.

Attiecīgi policijas skatījumā soliņu demontāža varētu palīdzēt novērst cilvēku pulcēšanos.

Pēc tam Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Edmunds Cepurītis (PP) sociālajos tīklos izplatīja informāciju, ka ir apturēta solu novākšana un par tālāko rīcību lems deputāti ārkārtas komitejas sēdē.

Cepurītis izteicās, ka ziņa par Vērmanes dārza soliņiem esot maldinoša. Parku bez soliem atstāt nevar, un tas nenotiks, solīja politiķis.

Īstermiņā ar vairāku soliņu noņemšanu esot plānots paglābt to kultūrvēsturiskās vērtības no demolēšanas un nozagšanas.

Deputāts sola, ka komitejas sēdē tiks meklēti drošības risinājumi, kas pasargātu parka vērtības, bet tas jādara tā, lai neciestu pārējie parka apmeklētāji.

Cepurītis aģentūrai LETA uzsvēra, ka, visticamāk, noticis pārpratums, jo solu noņemšanas galvenais mērķis bijis tos pasargāt un nomainīt solu virsmu.

Visi šie jautājumi tikšot izrunāti kopīgajā komiteju sēdē.