Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Cīnoties pret nakts uzdzīvi, no Vērmanes dārza estrādes plāno aizvākt solus

© Rūta Kalmuka/F64

Lai likvidētu nakts uzdzīves vietu Rīgā no Vērmanes dārza estrādes plānots aizvākt solus, informēja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas meži" Stratēģiskās komunikācijas un sabiedrisko attiecību daļa.

Kā norāda uzņēmums, Vērmanes dārza estrādi par savu nakts uzdzīves vietu šogad aizvien biežāk izvēlas dažādi dīkdieņi un bezpajumtnieki. Lai likvidētu ērtus apstākļus iedzeršanai, narkotiku lietošanai, trokšņošanai un nakšņošanai, uzņēmums nolēmis no estrādes aizvest solus.

Savukārt Rīgas Pašvaldības policija lūgta biežāk apsekot šo teritoriju.

Kā skaidro uzņēmums, posta aina Vērmanes dārza estrādē paveras teju katru rītu. "Nogarlaikojušies dīkdieņi pa nakti ir izmētājuši solus, atkritumus, izraustījuši stādījumus, kā arī aprakstījuši nesen nokrāsotās estrādes sienas. Tā kā naktīs tualetes parka apkaimē ir slēgtas, uzdzīvotāji tam izmanto estrādes kaktus un apstādījumus. Līdz ar to parka darbiniekiem ik rītu nākas veltīt daudz laika, savācot postažu," vēsta uzņēmums.

Rīgas pašvaldības policija parku iekļāvusi ikdienas patrulēšanas maršrutā. Policija parkā arī regulāri pieķer pārkāpējus - pārsvarā nepilngadīgas personas, kuras lieto alkoholu un citas atkarību izraisošas vielas. Lai gan policijas klātbūtne parkā ir bieža, nereti vandaļiem pārkāpuma izdarīšanai nepieciešams salīdzinoši īss laiks un daļai, piemēram, estrādes sienu apķēpātājiem bieži izdodoties izsprukt nesodītiem.

Attiecīgi policijas skatījumā soliņu demontāža varētu palīdzēt novērst cilvēku pulcēšanos.