Rīgas domē lems par vicemēra, komiteju un prezidija sastāva pārvēlēšanu

Rīgas dome šodien plkst.12 ārkārtas sēdē lems par Rīgas domes priekšsēdētāja ievēlēšanu, kā arī izmaiņām pašvaldības komitejās un prezidijā saistībā ar jaunu deputātu stāšanos amatā piecu 10.Saeimā ievēlēto bijušo Rīgas domnieku vietā, liecina pašvaldības deputātiem sagatavotie dokumenti.

Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas ceļa" (LPP/LC) Rīgas domes frakcija vicemēra amatam izvirzījusi Pilsētas īpašuma komitejas vadītāju Andri Ameriku.

Deputātiem sagatavotie dokumenti liecina, ka Finanšu un administrācijas lietu komitejā plānots ievēlēt Vladimiru Dolginu (SC), Vjačeslavu Stepaņenko (LPP/LC) un Juri Viņķeli (PS). Pilsētas attīstības komitejā paredzēts iekļaut Vadimu Jerošenko (SC), Vitu Jermoloviču (LPP/LC) un Jāni Vaheru (PS), bet Mājokļu un vides komitejā - Viktoru Nikolajevu (SC) un Olgu Veidiņu (SC).

Pilsētas īpašuma komitejā iecerēts ievēlēt Jāni Ločmeli (SC), Jermoloviču un Aldi Bukovski (PS), Satiksmes un transporta lietu komitejā - Jefimiju Klementjevu (SC), Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā - Jerošenko un Bukovski.

Rīgas domes prezidijā plānots ievēlēt Ločmeli, Sergeju Zaļetajevu (SC) un Māri Puriņu (PS), kā arī vienu kandidātu no LPP/LC.

Politisko partiju apvienības "Vienotība" Rīgas domē pārstāvēto partiju "Jaunais laiks" (JL) un "Pilsoniskā savienība" (PS) deputāti nepiedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanās, tā protestējot pret "pašvaldības valdošā vairākuma autoritāro un nedemokrātisko darba stilu".

Opozīcijas deputāti paziņojumā presei iepriekš norādīja, ka lēmumi Rīgas pašvaldībā tiek pieņemti šaurā lokā, bieži vien ļoti sasteigti.

Kā ziņots, 10.Saeimā ievēlēti pieci līdzšinējie Rīgas domes deputāti - bijušais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers (LPP/LC), Sergejs Dolgopolovs (SC), Jānis Ādamsons (SC), Igors Zujevs (SC) un Ģirts Valdis Kristovskis (PS). Šie politiķi zaudējuši Rīgas domes deputāta mandātu līdz ar balsojumu par Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu.

Svarīgākais