Pirmo reizi Rīgā notiks iedzīvotāju forums "Rīga dimd - iedzīvotāji runā"

24. novembrī Kongresu namā pirmo reizi Rīgā notiks iedzīvotāju forums "Rīga dimd - iedzīvotāji runā". Foruma mērķis ir apzināt iespējamos sadarbības modeļus starp iedzīvotājiem, nevalstiskajām organizācijām un pašvaldību, analizēt problēmas, kas traucē veiksmīgai sadarbībai un rast risinājumus turpmākai kopdarbībai.

Forumā tiks diskutēts par iedzīvotāju iesaistīšanos un līdzatbildību pilsētvides sakārtošanā, pašvaldības lēmumu apspriešanā un pieņemšanā, kā arī publisku pasākumu organizēšanā un sociālās vides uzlabošanā. Diskusijās un darba grupu nodarbībās tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kas traucē iedzīvotājiem iesaistīties minēto jomu risināšanā.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane uzsver: "Rīgas dome pirmo reizi rīko šādu forumu, lai atrastu vēl nebijušas formas un metodes, kā uzturēt pastāvīgu dialogu ar iedzīvotājiem. Mēs gaidām jūsu ierosinājumus, priekšlikumus un arī kritiku, lai rezultātā varētu pilnveidot savstarpējo sadarbību. Telefonakcija, anketas, vēstules, nevalstisko organizāciju priekšlikumi un foruma laikā iegūtie materiāli būs pamats tam, lai izstrādātu Rīgas domes stratēģiju un konkrētu rīcības plānu turpmākai mērķtiecīgai un produktīvai sadarbībai ar iedzīvotājiem."

Ikviens rīdzinieks ir aicināts zvanīt un paust savu viedokli telefoniski, atbildot uz jautājumu: "Ko jūs ieteiktu Rīgas domei, lai uzlabotu sadarbību starp iedzīvotājiem un pašvaldību? Ko jūs pats varētu darīt Rīgas labā?" Telefonakcija paredzēta trešdien, 10.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst. 16.00. Viedokļus varēs izteikt, piezvanot uz tālruņiem: 67026015 vai 67181657. Paralēli telefonakcijai visos Rīgas domes apmeklētāju pieņemšanas centros no 10. līdz 17.novembrim ikvienam būs pieejama anketa, kurā iedzīvotāji, atbildot uz jautājumiem, varēs paust savu viedokli un ierosinājumus.

Svarīgākais