Rīgas dome Burovam atļauj apvienot četrus amatus

© F64

Rīgas dome šodien atļāva pašvaldības Īpašuma departamenta direktoram Oļegam Burovam apvienot amatus četrās institūcijās.

Dome atļāva Burovam savienot Īpašuma departamenta direktora amatu ar Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" konsultatīvās padomes locekļa amatu, akciju sabiedrības "Starptautiskā autoosta" padomes locekļa amatu un SIA "Rīgas meži" atbildīgā darbinieka amatu.

Rīgas pašvaldības šodien akceptētajā lēmumā minēts, ka "amatu savienošana nav pretrunā ar ētikas normām un nekaitēs Burova tiešo pienākumu pildīšanai Rīgas domes Īpašuma departamenta direktora amatā".

Deputāts Dainis Stalts (PS) šodien domes sēdes laikā uzdeva retorisku jautājumu - vai Burovam neradīšoties pārslodze saistībā ar tik daudzu amata pienākumu veikšanu. Viņš norādīja, ka Īpašuma departamenta direktors jau patlaban netiekot galā ar saviem pienākumiem departamentā, jo Rīgā esot ļoti daudz graustu.

Savukārt deputāts Juris Viņķelis (PS) sacīja, ka SIA "Rīgas meži" atbildīgā darbinieka amats esot tehnisks - saistīts ar dokumentācijas sagatavošanu. Viņš pauda šaubas, vai Burovs pats gatavošot tehnisko dokumentāciju.

Saskaņā ar Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) rīkojumu Burovs 9.septembrī iecelts par Rīgas pašvaldības atbildīgo darbinieku SIA "Rīgas meži", tādēļ bija nepieciešams Rīgas domes lēmums par atļauju savienot amatus.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.