Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas domes komiteja lems par Ziemeļu izpilddirekcijas vadītāja Hristoļubova atbrīvošanu no amata

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien lems par Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas vadītāja Sergeja Hristoļubova atbrīvošanu no amata. 

Hristoļubova atbrīvošana paredzēta pēc abpusējas vienošanās ar darba devēju.

Darba attiecības ar viņu tiks pārtrauktas no 12.februāra. Hristoļubovam tiks samaksāts atlaišanas pabalsts 70% apmērā no mēneša vidējās izpeļņas, kā arī kompensācija par neizmantotā ikgadējā atvaļinājuma 3,99 darba dienām.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, Hristoļubova alga bija noteikta 2352 eiro mēnesī.

Jau ziņots, ka Rīgas dome pieņēma lēmumu likvidēt izpilddirekcijas un reorganizēt Apmeklētāju pieņemšanas centru.

Lēmums paredz no šī gada 1.maija reorganizēt Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centru, izveidojot Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centru un saglabājot Rīgas pilsētas pašvaldības centrālās administrācijas struktūrvienības statusu.

Plānots noteikt, ka Rīgas Austrumu, Pārdaugavas un Ziemeļu izpilddirekciju likvidācija pabeidzama līdz šī gada 30.aprīlim.

Rīgā darbojas trīs izpilddirekcijas. Rīgas Austrumu izpilddirekcija apkalpo Centra rajonu un Latgales priekšpilsētu, Pārdaugavas izpilddirekcija - Kurzemes rajonu un Zemgales priekšpilsētu, bet Ziemeļu izpilddirekcija - Vidzemes priekšpilsētu un Ziemeļu rajonu.

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekciju vada kādreizējais "Saskaņas" biedrs Valērijs Koķis, savukārt Hristoļubovs, un Austrumu izpilddirekcijas vadītājs Dmitrijs Pavlovs pašvaldības ārkārtas vēlēšanās startēja "Gods kalpot Rīgai" sarakstā, taču netika ievēlēti.