Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Sestdien darbu sāks jaunā Covid-19 nodaļa Rīgas 1. slimnīcā

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) un Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP) piektdien, 29.janvārī, apskatīs jauno Covid-19 nodaļu Rīgas 1.slimnīcā, kurā no 30.janvāra plānots sākt Covid-19 pacientu aprūpi, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Rīgas pašvaldībai piederošajā Rīgas 1.slimnīcā kopumā plānots nodrošināt 50 Covid-19 pacientu aprūpi. Rīgas 1. slimnīcā notikuši pārbūves darbi, kā arī piesaistīts papildu personāls.

Saistībā ar epidemioloģisko situāciju, jaunās nodaļas apskatē nevarēs piedalīties plašsaziņas līdzekļi. Vienlaikus Latvijas medijiem tiks nosūtīti audiovizuālie materiāli (video un foto) no jaunās nodaļas.

Ap plkst.12.20 notiks attālinātais preses brīfings, kurā piedalīsies Pavļuts, Staķis, Rīgas 1.slimnīcas valdes priekšsēdētāja Natālija Zlobina un Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte.

Jau ziņots, ka Rīgas 1.slimnīcā pirmos Covid-19 pacientus varētu izvietot šonedēļ. Lai to paveiktu, slimnīcu, kurā tiek sniegti pārsvarā ambulatori pakalpojumi, tika nolemts pārveidot par stacionāru arī Covid-19 pacientu aprūpei.

Kā informēja Rīgas 1.slimnīcā, izveidotās nodaļas darbu vadīs ārste anestezioloģe-reanimatoloģe Marina Šuvalova, kurai ir ilggadēja darba pieredze Latvijas Infektoloģijas centra intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļā.

Apzinoties sarežģīto situāciju, vēl pagājušā gada oktobrī tika izveidota darba grupa un sākts darbs pie rīcības plāna gadījumam, ja būs jāiesaistās Covid-19 pacientu stacionārā ārstēšanā. Tika izvērtētas infrastruktūras iespējas, apzināti resursi un vajadzības, bet pērn 2.novembrī sagatavotie priekšlikumi tika iesniegti Rīgas domes Labklājības departamentam.