"Rīgas siltums" apkuri pieslēdzis 84,7% namu

Līdz otrdienas pēcpusdienai Rīgā siltumapgāde pieslēgta kopumā 6257 namiem, kas veido 84,7% no kopskaita, liecina AS "Rīgas siltums" informācija.

Siltumenerģijas piegāde pieslēgta 2757 jeb 93,7% namu pārvalžu dzīvojamo namu, 86 jeb 94,5% ārstniecības iestāžu, kā arī 430 izglītības iestādēm, kas veido 91,1% no kopskaita.

Kopumā "Rīgas siltums" nodrošina siltumapgādi 7383 ēkām Rīgā.

Kā ziņots, Rīgas dome kopā ar "Rīgas siltumu" vienojušies izstrādā grafiku, kādā veidā tiks atmaksāti pašvaldību ēkās dzīvojošo iedzīvotāju parādi par siltumenerģiju. Rīt, 20.oktobrī, šo grafiku apstiprināšot Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja un pašvaldība par to informēs "Rīgas siltumu". Līdz ar to rīt sākšoties to namu pieslēgšana apkurei, kuri nav norēķinājušies par iepriekš saņemtajiem apkures pakalpojumiem.

Tikmēr Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) tiem pašvaldības namu iedzīvotājiem, kuriem vēl nav pieslēgta apkure, iesaka izmantot elektriskos sildītājus telpu apsildīšanai. Radzevičs aģentūrai LETA izteicās, ka "visiem mājās elektrība ir pieejama, tādēļ nevajadzētu būt tā, ka nav iespējas kaut nedaudz apsildīt telpas". Elektrisko sildītāju izmantošana mitekļu apsildei gan ir daudz dārgāka par centralizēto apkuri.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.