Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas domē spriedīs par brīvdienās plānotā pasākuma norisi pret Covid-19 ierobežojumiem

© f64.lv, Rūta Kalmuka

Ceturtdien, 17.decembrī, Rīgas domē paredzēts spriest par kārtējā pasākuma pret Covid-19 ierobežojumiem norisi nedēļas nogalē, informēja domē.

Pašvaldības izpilddirektora pienākumu izpildītāja Elīna Trautmane sasaukusi speciālu sanāksmi, lai, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, spriestu par svētdien nodibinājuma "Tautas varas fronte" pieteikto protesta akciju. Plānots, ka sanāksmē piedalīsies atbildīgās pašvaldības amatpersonas, tiesībsargājoši iestāžu pārstāvji, kā arī pasākuma organizatori. Pēc sanāksmes dome sola informēt par lemto.

Arī Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (APP) padomnieks komunikācijas jautājumos Aleksis Zoldners apliecināja, ka lēmumi par pasākumu tiks pieņemti ceturtdien.

Iepriekš Staķis pauda, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai būtu jāaizliedz protesta akcijas. Politiķis uzsvēra, ka vārda brīvība ir būtiska, taču, vērtējot sestdien, 12.decembrī, notikušos protesta pasākumus, kļuvis skaidrs, ka pasākumu rīkotāji ne tikai nevarēja, bet arī negribēja ievērot ierobežojumus.

Savukārt veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pēc otrdien notikušās valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdes sacīja, ka netiekot plānots aizliegt ārkārtējās situācijas laikā rīkot protesta akcijas. Paužot personisko viedokli, Viņķele sacīja, ka izteikšanās brīvība ir nostiprināta Satversmē, tāpēc cilvēkiem būtu jāparedz šāda iespēja.

"Lai arī kāda nesena pieredze mums būtu, šis būtu saglabājams. Bet, ja ir bažas, ka potenciālie protestu dalībnieki negrasās ievērot noteikumus, tad tas ir norišu atļaujas izsniegšanas un kontroles mehānisma jautājums," sacīja ministre.

Kā ziņots, 12.decembrī Rīgā notika divi protesta pasākumi, kuru laikā tika pārkāpti vairāki Covid-19 ierobežošanas pasākumu noteikumi, tostarp pasākumos piedalījās vairāk nekā 25 cilvēki un viņi neievēroja distancēšanos.

Likumsargi centās iedzīvotājus izklīdināt ar skaļruņos atskaņotiem aicinājumiem nepulcēties un nekavējoties izklīst, pretējā gadījumā solot saukt pie likumā paredzētās atbildības.