Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rosina Rīgas domes deputātiem apturēt "Rīgas satiksmes" stāvvietu izsniegšanu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" Rīgas domē ir iesniegusi vairāk nekā 3400 iedzīvotāju parakstītu iniciatīvu par "Rīgas satiksmes" (RS) stāvvietu mēneša abonementu iegādes un stāvvietu atļauju pie Rīgas domes izsniegšanas apturēšanu Rīgas domes deputātiem, informē apvienības pārstāvis Kaspars Zandbergs.

Parakstītajā iniciatīvā norādīts, ka Rīgas domes deputātiem patlaban tiek izsniegtas īpašas RS autostāvvietu atļaujas, kas ļauj deputātiem jebkurā RS apsaimniekotajā maksas autostāvvietā bez maksas novietot savu automašīnu. Tāpat viņiem tiek izsniegtas atļaujas novietot automašīnu pie Rīgas domes. Šādu atļauju esamība nemotivē deputātus pārvietoties videi draudzīgāk - ar sabiedrisko transportu, velosipēdu vai kājām.

Iniciatīvas iesniedzēji aicina Rīgas domi lemt par RS stāvvietu mēneša abonementu iegādes un stāvvietu atļauju pie Rīgas domes izsniegšanas apturēšanu Rīgas domes deputātiem un par RS sabiedriskā transporta mēneša abonementu iegādi vai mobilitātes pabalstu RS visu maršrutu un visu dienu mēnešbiļetes cenas apmērā.

Viena RS autostāvvietu atļauja mēnesī izmaksā 250 eiro. Katru mēnesi šādiem nolūkiem no domes budžeta tiek iztērēti līdz 15 000 eiro. Nomainot autostāvvietu atļaujas pret sabiedriskā transporta abonementiem, gadā tiks ietaupīts līdz pat 144 000 eiro nodokļu maksātāju naudas. Rīgas domes autostāvvietās varētu ierīkot RS vai cita operatora maksas stāvvietas, tā gūstot papildu ieņēmumus pilsētas budžetā, izņemot stāvvietas uz Kaļķu ielas ietvēm, kas būtu jāatdod atpakaļ gājējiem, uzskata apvienība "Pilsēta cilvēkam".

Rīgas domē iesniegtā iniciatīva tika parakstīta sabiedrības iniciatīvu platformā "ManaBalss.lv" ar 3458 iedzīvotāju parakstiem.

Kā vēstīts, jautājums par autostāvvietu atļaujām aktualizējās pēc tam, kad Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis publiskoja informāciju par to, ka bijušais partijas biedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) viņam bija prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.