Pēc kontaktēšanās ar Covid-19 slimnieku Rīgas mērs nolēmis pašizolēties

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (APP) nolēmis pašizolēties, jo uzzinājis, ka ir kontaktējies ar personu, kurai vēlāk apstiprināta saslimšana ar Covid-19, liecina politiķa ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

"Vakarā uzzināju, ka otrdien esmu kontaktējies ar personu, kurai vēlāk konstatēta Covid-19 infekcija. Ievērojot piesardzību, tagad strādāšu attālināti. Un gaidīšu SPKC norādes par tālāko rīcību," tviterī raksta Rīgas mērs.

Nākamā Rīgas domes sēde, kuru parasti vada domes priekšsēdētājs, ir plānota trešdien, 11.novembrī, plkst.14. Līdz šim Staķis domes sēdes ir vadījis, uzturoties sēžu zālē, taču atsevišķi citi domes sēžu dalībnieki ir piedalījušies arī attālināti.

Kā ziņots, arī iepriekš vairāki politiķi publiski paziņojuši par pašizolēšanos pēc kontaktēšanās ar personām, kurām vēlāk apstiprināta saslimšana ar Covid-19.

Latvijā

Līdz 2028.gada 31.decembrim svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem paredzēts piemērot samazinātu 12% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi, paredz Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie un saskaņošanai virzītie grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā.

Svarīgākais