Rīgā vēlas ieviest jaunus apbalvojumus pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem

Rīgas pašvaldībā būtu nepieciešams vairāk uzmanības pievērst tieši pirmsskolas izglītībai un bērnudārzu pedagogiem un darbiniekiem, izceļot un godinot viņus ar dažādiem jauniem apbalvojumiem, šādu viedokli aizvadītajā nedēļā Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā pauda komitejas vadītāja Eiženija Aldermane (LPP/LC).

Viņa norādīja, ka parasti Rīgā tiek godināti vispārējās vidējās izglītības pedagogi, ir nominācija skolotājiem "Zelta pildspalva", taču mazāka ievērība tiek pievērsta pirmsskolas izglītības darbiniekiem, lai gan viņu darbs, iespējams, ir pat atbildīgāks, jo jāstrādā ar pašiem mazākajiem cilvēkiem. Turklāt bērnudārzu audzinātājas saņemot mazāku atalgojumu par pamatskolu un vidusskolu pedagogiem.

Iespējams, nākamo gadu Rīgā varētu izvirzīt par pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieku gadu, šādu viedokli pauda Aldermane.

Viņa informēja, ka esot guvusi labas idejas UNESCO pasaules konferencē par agrīnā un pirmsskolas vecuma bērnu attīstību un izglītību, kas septembra nogalē norisinājās Maskavā, piemēram, rīkot Rīgas pašvaldībā nomināciju konkursus par labāko bērnudārza audzinātāju, auklīti un citiem speciālistiem, kas strādā tieši ar pirmsskolas vecuma bērniem.

Latvijā

Kādēļ valsts pārvaldē nav vēlams attālinātais darbs; kā Valsts kancelejas direktors plāno organizēt kandidātu atlasi augstajiem amatiem; vai garā, sarežģītā kandidātu atlases procedūra nav piesegs, lai izvairītos no atbildības; par nejēdzīgo aizraušanos ar dokumentu slepenošanu un valsts pārvaldes spēju un nespēju komunicēt ar sabiedrību – intervijas turpinājums ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais