Ķirsis uzdevis publiskot Vanšu tilta kāpņu atjaunošanas darbu tāmi

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (V) uzdevis Satiksmes departamenta direktoram Vitālijam Reinbaham pildīt tiesas spriedumu un padarīt publiski pieejamu Vanšu tilta kāpņu atjaunošanas darbu izmaksu tāmi, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ķirsis izdevis rīkojumu, ar kuru Reinbaham uzdots atsaukt Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamentā iesniegto kasācijas pārsūdzību par Administratīvās rajona tiesas 2020.gada 19.jūnija spriedumu.

Tiesa iepriekš atzina par prettiesisku Satiksmes departamenta atteikumu izsniegt publiskā iepirkuma ietvaros īstenoto Vanšu tilta kāpņu atjaunošanas darbu izmaksu tāmi.

Ķirsis uzskata, ka pašvaldības līdzekļu izlietojums nedrīkst būt slepens, jo tā ir sabiedrības kopējā nauda. Ikkatram ir tiesības pārliecināties, vai viņa nodokļos samaksātā nauda tikusi izlietota lietderīgi.

LETA jau ziņoja, ka Vanšu tilta kāpnes par bīstamām tika atzītas 2018.gada martā, un kopš tā laika bija slēgtas. Tiltam daļēji nobruka ar vienām kāpnēm saistītās konstrukcijas. Tās nobruka pie kāpnēm, kas no Vanšu tilta ved lejā uz 11.novembra krastmalu.

Kāpņu atjaunošanu veica SIA "Rīgas tilti" un tā izmaksāja 375 619 eiro, lai gan sākotnējās aplēses liecināja, ka darbi varētu izmaksāt ap 100 000 eiro.

Latvijā

Ar valsts drošību saistītiem prioritārajiem pasākumiem 2025.gadā paredzēts novirzīt 284,3 miljonus eiro, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem 2025., 2026., 2027. un 2028.gadam, kuru ceturtdien izskatīs valdība.