Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Šodien notiks pirmā jaunā sasaukuma Rīgas domes sēde

© Dmitrijs Suļžics/F64

Šodien plkst.10 notiks pirmā jaunā sasaukuma Rīgas domes sēde. Tās darba kārtībā iekļauti divi jautājumi - par Rīgas domes Balsu skaitīšanas komisijas ievēlēšanu, kā arī par Rīgas domes priekšsēdētāja ievēlēšanu.

Jaunajā koalīcijā darbosies "Attīstībai/Par"/"Progresīvie" (APP), "Jaunā vienotība" (JV), Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība (NA/LRA) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) jeb kopumā septiņas dažādas partijas.

Koalīcijas partneri vienojās, ka Rīgas domes priekšsēdētājs būs Mārtiņš Staķis (APP), viņam būs trīs vietnieki, kas pārstāvēs pārējos koalīcijas sadarbības partnerus.

APP vadīs Finanšu un administrācijas lietu komiteju, Izglītības, kultūras un sporta komiteju, Vides un mājokļu komiteju un Sociālo jautājumu komiteju. JV vadīs Pilsētas attīstības komiteju un Satiksmes un transporta lietu komiteju.

NA/LRA pārstāvis vadīs Pilsētas īpašuma komiteju, bet JKP - Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās no APP ievēlēti 18 deputāti, no "Saskaņas" - 12, no JV - 10, no NA/LRA - 7, no "Gods kalpot Rīgai" - 5, no Latvijas krievu savienības - 4 un no JKP - 4 deputāti.

Epidemioloģiskās drošības nolūkos jaunievēlētās Rīgas domes pirmo sēdi klātienē varēs vērot ierobežots apmeklētāju skaits, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.