Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Burovs: Jaunā koalīcija turpina Ušakova iesākto kursu

© Rūta Kalmuka/F64 Photo Agency

Jaunā Rīgas domes koalīcija turpina kādreizējā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) iesākto kursu, uzskata partijas "Gods kalpot Rīgai" vēlēšanu saraksta līderis Oļegs Burovs.

Politiķis sacīja, ka, vērtējot visu koalīciju, viņam nav bijušas lielas ilūzijas, ka vārdiem par sadarbību sekos arī reāla rīcība. Taču viņš cerīgi raudzījies uz koalīcijas virzīto Rīgas mēra amata kandidātu Mārtiņu Staķi (APP). Gan viņa priekšvēlēšanu cīņa, gan sarunas ar opozīciju likušas domāt, ka Staķis tiešām vēlējās reālu sadarbību ar opozīciju.

Taču citu koalīcijas partneru uzvedība ne ar ko neatšķiroties no tā, kā uzvedās Ušakovs, uzskata Burovs.

Viņš ir pārliecināts, ka atsevišķi koalīcijas partneri, līdzīgi kā Ušakovs, mēģinās ieviest absolūtu kontroli pār departamentiem, piemēram, Satiksmes departamentu un Pilsētas attīstības departamentu. Iespējams, šādi tiks rosināts sadalīt ietekmi arī pašvaldības kapitlāsabiedrībās, pieļāva Burovs.

Viņaprāt, politikā un dzīvē kopumā galvenais ir darīt, nevis runāt, taču šobrīd no jaunās koalīcijas esot redzama tikai retorika un dubultstandarti.

Burovs atgādināja, ka savulaik, par Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisijas vadītāja vietnieku ierosināja ievēlēt opozīcijas pārstāvji Jānis Bordānu (JKP). Savukārt viņa vadīt''as Pilsētas īpašuma komitejas darba kārtība maksimāli ātri tika nosūtīta opozīcijas deputātiem.

Vēl viena līdzība ar Ušakova domi esot koalīcijas plāns komiteju vadītāju vietnieku amatus veidot kā algotus amatus. Tādējādi tikšot legalizēts Ušakova iesāktais - maksāt konsultantiem, bet šajā koalīcijā tiks maksāts cilvēkiem, kuru faktiskais darbs būs tikai algas saņemšana, domā Burovs.

LETA jau ziņoja, ka solīto Rīgas domes komiteju vadītāju vietnieku amatu vietā opozīcijas frakcijas varētu tikt vien pie informācijas par darba norisi pašvaldībā.

Rīgas mēra amata kandidāts Staķis, kurš iepriekš opozīcijas frakcijām solīja iespēju ieņemt komiteju priekšsēdētāju vietnieku amatus, šodien pēc tikšanās ar topošās koalīcijas partneriem žurnālistiem paziņoja, ka "ar opozīciju viss gluži neiet pēc plāna".

Lai arī vēl trešdien koalīcijas partijas savā starpā bija vienojušās uzrunāt opozīcijas partijas, tām piedāvājot komiteju vadītāju vietnieku amatus, un Staķis ceturtdien jau bija ticies ar divām opozīcijas frakcijām, šodien daļa koalīcijas frakciju tomēr mainīja viedokli un nav gatavas vietnieku amatus atdot opozīcijai.