Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

FOTO: Jaunās Rīgas domes koalīcijas sarunas uzmundrina NBS orķestris

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Šodien jaunās Rīgas domes koalīcijas sarunas uzmundrināja Nacionālā bruņoto spēku (NBS) orķestra uzstāšanās Rātslaukumā.

Plkst.14, kad bija plānots sākt kārtējās koalīcijas sarunas, Rātslaukumā savu uzstāšanos sāka NBS orķestris. Topošie Rīgas domnieki izsludināja pārtraukumu, kura laikā devās klausīties orķestra uzstāšanos, veltot mūziķiem aplausus un ovācijas.

Topošie domnieki paklausīties NBS priekšnesumu iznāca, kad orķestris atskaņoja ārzemju izpildītāja "Magic!" dziesmu "Rude". Skaņdarba teksts vēsta par jaunieša mēģinājumu panākt mīļotās tēva piekrišanu, lūdzot viņas roku, vairākkārt dziedot vārdus: "Kāpēc Tev jābūt tik nelaipnam? Es tik un tā viņu apprecēšu!"

Savukārt NBS orķestris atsaucās Rīgas mēra amata kandidāta Mārtiņa Staķa (APP) lūgumam, atskaņot dziesmu "Rīga dimd", veltot politiķiem šīs dziesmas pirmos akordus.

Pēc šādas muzikālās pauzes, politiķi devās Rātsnamā, lai turpinātu sarunas par koalīcijas sadarbības līgumu un prioritārajiem darbiem.

LETA jau ziņoja, ka par koalīcijas izveidošanu vienojusies partiju apvienība "Attīstībai/Par!" un partija "Progresīvie" (APP), "Jaunā vienotība", Jaunās konservatīvās partija un Nacionālās apvienība/Latvijas Reģionu apvienība.

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris šodien aicināja uz bezmaksas koncertiem Rīgas parkos, aģentūru LETA informēja orķestris. Koncerti notika Ziedoņdārzā, Esplanādē un noslēdzās Rātslaukumā. Katra koncerta ilgums bija 30 minūtes, un to devīze ir "Skan te un tur, un visur!".