Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas domes vēlēšanas: arī "Alternative" tiesā pārsūdzējusi CVK lēmumu par vēlēšanu rezultātiem

© Ģirts Ozoliņš/F64

Arī partija "Alternative" Administratīvajā apgabaltiesā ir pārsūdzējusi Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu saistībā ar Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātiem, informēja saraksta deputāta amata kandidāts Aleksejs Rosļikovs.

CVK iepriekš noraidīja "Alternative" lūgumu atcelt Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas lēmumu par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu.

Kā ziņots, "Alternative" valdes priekšsēdētājs Valērijs Petrovs iepriekš skaidroja, ka tika konstatēti "ļoti būtiski un nopietni pārkāpumi vēlēšanu nodrošināšanas gaitā" saistībā ar konstatētajām neapzīmogotajām aploksnēm.

"Pie partijas "Alternative" vērsās Rīgas iedzīvotāji, kuri informēja par viņu tiesību brutālu pārkāpumu. Konkrētās personas pieteica balsošanu mājās, bet tā arī nesaņēma pakalpojumu," apgalvoja Petrovs.

Viņš uzsvēra, ka "ir absolūti nepieļaujami, ka Eiropas valstī notiek tik nekompetenta vēlēšanu procesa organizācija". "Izvērtējot visu augstāk minēto, kā arī akūtu nepieciešamību darīt visu, lai veicinātu un stiprinātu iedzīvotāju ticību valsts pārvaldei, partija "Alternative" neredz citas iespējas, kā lūgt atcelt Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas lēmumu par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu," sacīja Petrovs.

Kā ziņots, CVK noraidīja visu četru kandidātu sarakstu - partijas "Jaunā saskaņa", partijas "Saskaņa", Latvijas krievu savienības un "Alternative" - pārstāvju iesniegumus par vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu. Visu četru partiju pārstāvji tiesā pārsūdzējuši CVK lēmumus.

"Jaunā saskaņas" prasību par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu Administratīvā apgabaltiesa izskatīs ceturtdien, 10.septembrī, plkst.10.

Jau vēstīts, ka Rīgas vēlēšanu iecirknī Puškina licejā atklātas 419 neapzīmogotas balsošanas aploksnes, kuras nevar ieskaitīt vēlēšanu rezultātos. Savukārt Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā šādas aploksnes bijušas 208. Neapzīmogotās vēlēšanu aploksnes un tajās esošās vēlēšanu zīmes nolemts atzīt par nederīgām. CVK abos gadījumos jau lēmusi lūgt Valsts drošības dienestu veikt lietas apstākļu pārbaudi.