Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Atklāj, par ko jaunajai Rīgas domes koalīcijai vienoties bijis visgrūtāk

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Jaunveidojamajai Rīgas domes koalīcijai vislielākās grūtības bijušas vienoties par to, kurš no politiskajiem spēkiem vadīs Izglītības, kultūras un sporta komiteju kā arī Satiksmes un transporta lietu komiteju, šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" teica jaunās koalīcijas Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP).

Politiķis atzina, ka satiksmes infrastruktūra ir viena no lielākajām problēmām Rīgā, ko mantojumā atstāja iepriekšējā koalīcija. Turklāt, infrastruktūras attīstība ir saistīta ar spēju veiksmīgi apgūt Eiropas Savienības piedāvāto finansējumu, līdz ar to šis jautājums ir ļoti svarīgs.

Savukārt rindu likvidēšanai bērnudārzos esot skaidri soļi, kas būs jāveic jaunajai koalīcijai. Pirmkārt, jāsagatavo pirmsskolas pedagogi, jo to trūkst. Lai tos piesaistītu, nepieciešams paaugstināt atalgojumu. Nepieciešams vienoties ar augstskolu, kas tos sagatavo, kā arī pašvaldībai jāpiedalās ar līdzfinansējumu to apmācībā un jāpiedāvā studiju kredīti.

Staķis uzskata, ka nepieciešama arī lielāka sadarbība ar privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm un citiem partneriem.

Staķis Latvijas Radio atzina, ka trešā vicemēra amata izveide ir jaunās koalīcijas stabilitātes jautājums.

"Man ir svarīgi, lai mēs šo maratonu noskrienam labā tempā, viens otram palīdzot, nevis klupinot. Man vajag stabilu koalīciju ar 39 balsīm," teica Staķis.

Kā ziņots, četriem Rīgas domes jaunajā sasaukumā ievēlētajiem spēkiem izdevies vienoties par koalīcijas izveidi.

"Attīstībai/Par" un "Progresīvie" panākuši vienošanos ar partiju apvienību "Jaunā vienotība", Jauno konservatīvo partiju un Nacionālo apvienību/Latvijas Reģionu apvienību par koalīcijas veidošanu.