Vairāki mēra amata kandidāti vēlēt devušies bez ieteiktās sejas aizsargmaskas

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Vairāki mēra amata kandidāti sestdien savu balsi Rīgas domes vēlēšanās atdeva, iecirknī nelietojot mutes un deguna aizsegu.

Lai mazinātu Covid-19 izplatības riskus Centrālā vēlēšanu komisija ir aicinājusi visus vēlētājus lieto mutes un deguna aizsegu. Vienreizlietojamās sejas maskas ir iespēja saņemt arī vēlēšanu iecirknī. Kā novēroja aģentūra LETA, vairākos iecirkņos tās izvietotas vēlētājiem labi redzamās vietās.

Aģentūrai LETA sestdien iecirkņos izdevās sastapt vairāku partiju mēra amata kandidātus. Mutes un deguna aizsegu nelietoja Jaunās konservatīvās partijas mēra amata kandidāte Linda Ozola, kā arī viņas vīrs, ar kuru kopā viņa ieradās vēlēt. Tāpat to nelietoja "Gods kalpot Rīgai" mēra amata kandidāts Oļegs Burovs un "Saskaņas" mēra amata kandidāts Konstantīns Čekušins.

Savukārt sejas aizsegu lietoja aģentūras LETA sastaptais "Jaunās Vienotības" vēlēšanu saraksta līderis, mēra amata pretendents Vilnis Ķirsis. Sociālajos tīklos ievietotajā nacionālās apvienības Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK video redzams, ka muti un degunu iecirknī bija aizsedzis arī tās kopā ar Latvijas Reģionu apvienību izveidotā saraksta līderis Einārs Cilinskis.

Sejas aizsargmasku, atrodoties iecirknī, lietoja arī Valsts prezidents Egils Levits un viņa kundze Andra Levite.

Visos aģentūras LETA apmeklētajos vēlēšanu iecirkņos visi sastaptie to darbinieki lietoja mutes un deguna aizsegus vai sejas vairogus, kā arī vienreizlietojamos cimdus.

Rīgas 80.vidusskolā izvietotā 99.vēlēšanu iecirkņa sekretāre Ieva Gaigale pat atzina, ka iecirkņu darbiniekiem nav viegli strādāt sejas aizsegos un respiratoros, caur kuriem viņus grūtāk sadzird vecāka gadagājuma cilvēki. Tāpat iecirkņa darbiniekiem svīst rokas vienreizlietojamos cimdos, tāpēc tos regulāri jāmaina.

Svarīgākais