Ušakovs un LTRK parakstīs sadarbības memorandu ar uzņēmējiem

Ceturtdien, 30. septembrī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme – Grende parakstīs sadarbības memorandu.

LTRK parakstīs šo dokumentu kā Rīgas pašvaldības teritorijā strādājošo uzņēmēju pārstāvis. Memoranda parakstīšanā piedalīsies arī Rīgā strādājošu uzņēmumu pārstāvji.

Memorands tiks noslēgts, ar mērķi veicināt uzņēmējdarbību Rīgā, kā arī pašvaldības attīstību. Parakstot to, pašvaldība apņemsies izvērtēt iespēju piemērot tās kompetencē esošo nodevu un nodokļu atvieglojumus, lemt par atļauju un licenču izsniegšanas procesa optimizāciju, mazināt birokrātiskos šķēršļus uzņēmējdarbības jomā un sniegt citu atbalstu. Savukārt uzņēmēji apliecinās gatavību sniegt visa veida atbalstu pilsētas infrastruktūras un pilsētvides attīstībā un uzlabošanā, piedāvāt iespējamos nozaru aktuālo problēmu risinājumus, sniegt ieguldījumu izglītības, kultūras un sporta attīstībā.

Latvijā

Pēc tam, kad 26.augustā vairāki desmiti scientoloģijas piekritēju pieņēma lēmumu par draudzes dibināšanu, ir iesniegts pieteikums par draudzes "Scientology" reģistrāciju Reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrā, aģentūru LETA informēja draudzes pārstāve Inga Cironka.

Svarīgākais