Cimdars kā eksperts palīdzēs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu organizēšanā

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars kā eksperts palīdzēs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu organizēšanā, pastāstīja Cimdars.

Cimdars pastāstīja, ka tikšanās laikā ar Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisiju pieņēmis izaicinājumu piedalīties šajā vēlēšanu procesā kā vēlēšanu jomas lietpratējs.

Bijušajam ilggadējam CVK vadītājam jaunajā darbā galvenais uzsvars ir sagatavot veselības nodrošināšanas kārtību jeb protokolu Covid-19 izplatības mazināšanai, kā arī palīdzēt ar iecirkņu darbinieku apmācību un šo protokolu prasību ieviešanu iecirkņos.

Cimdars norādīja, ka līdz ar to vairs nav aktuāls jautājums par viņa iepriekš pieļauto iespējamo startu Rīgas domes vēlēšanās.

Savukārt par iespēju darboties politikā bijušais CVK vadītājs plāno lemt ilgtermiņā un pieļauj nonākšanu politikā pakāpeniskā procesā. Cimdars norādīja, ka ir redzēti gadījumi, kad "viesuļveida ienākšana politikā tik pat strauji arī noslēdzas".

Kā ziņots, Cimdars apsver iespēju ilgtermiņā iesaistīties politikā, lai sniegtu pienesumu atbilstoši savai pieredzei valsts pārvaldē.

Svarīgākais