Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Apkaimju pārstāvji, izglītības darbinieki, ministriem pietuvinātie – kas cer iekļūt Rīgas domē?

© Inga Nestere/F64 Photo Agency

Šodien uz Rīgas domes vēlēšanām pieteiktajos sarakstus uz saimniekošanu galvaspilsētā kandidē arī apkaimju pārstāvji, izglītības jomas darbinieki, Saeimas deputātu palīgi un ministriem pietuvinātie.

No "Attīstībai/Par!" un "Progresīvo" (AP/PRO) kopīgā saraksta uz Rīgas domi kandidē arī Teikas apkaimes biedrības valdes priekšsēdētāja Selīna Vancāne un no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) apvienotā saraksta Torņakalna attīstības biedrības vadītājs Valdis Gavars.

No "Gods kalpot Rīgai" saraksta uz Rīgas domi kandidēt ducis skolu direktoru, arī kāda direktora vietniece, tāpat izglītības jomu pārstāv VL-TB/LNNK un LRA kandidāts Dainis Locis, kurš ir skolotājs. Izglītības jomas speciālisti pārstāvēti arī partijas "Saskaņa" iesniegtajā sarakstā.

No JKP, AP/PRO kā arī VL-TB/LNNK un LRA sarakstiem kandidē deputātu palīgi un atsevišķu ministru biroju pārstāvji.

Jaunās konservatīvās partijas sarakstā, piemēram, ir izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) padomniece finanšu jautājumos Linda Medne, kā arī divi viņas palīgi, no AP/PRO startē Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministra Jura Pūces (AP) padomnieks Māris Mičerevskis un no VL-TB/LNNK un LRA zemkopības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) biroja vadītājs Jānis Eglīts un Gerharda padomnieks Edvards Ratnieks.

Tāpat kandidātu vidū ir vairāki uzņēmēji, skolotāji, augstākās izglītības jomas pārstāvji, juristi, tiesībsargājošo iestāžu bijušie vai esošie darbinieki, citu sfēru darbinieki, kā arī bezdarbnieki.

Kandidātu pieteikšana turpināsies līdz 20.jūlijam.

Kā ziņots, Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks augusta beigās.