Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgā plāno tuvākajā laikā daļēji atjaunot transporta atlaides pensionāriem

© Dmitrijs Suļžics/F64

Rīgas dome tuvākajā laikā plāno pensionāriem atjaunot sabiedriskā transporta braukšanas maksas atlaides, vienlaikus nosakot konkrētas diennakts stundas, kad tās varēs izmantot, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Patlaban iecere paredz noteikt, ka pensionāri bezmaksas braucienus varēs izmantot darba dienās no plkst.10 līdz 15, kad ir mazāka pasažieru plūsma.

Par šo jautājumu pagaidu administrācija varētu lemt piektdien, 29.maijā, taču pagaidām šāds jautājums sēdes darba kārtībā vēl iekļauts nav.

Līdz šim e-taloniem reģistrējušies vairāk nekā 80 000 pensionāru, kuriem pienākas 100% braukšanas maksas atlaide. Tā ir teju lielākā pasažieru grupa, tādēļ pilnībā atjaunot neierobežotus bezmaksas braucienus viņiem vēl nav plānots.

Kā ziņots, Rīgas domes pagaidu administrācija pieņēma lēmumu par atlaižu atcelšanu biļetēm Rīgas sabiedriskajā transportā Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas laikā pieņēma 27.martā, vienlaikus gan nosakot atsevišķus izņēmumus.

Lai nodrošinātu iespēju nokļūt uz eksāmeniem un konsultācijām, no 18.maija arī Rīgas skolu 9. un 12.klašu skolēni sabiedrisko transportu galvaspilsētā var izmantot bez maksas.

Tāpat atlaides jau atjaunotas profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmu studentiem.

Pilnībā iepriekš atceltās braukšanas maksas atlaides atjaunotas arī Rīgas pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimeņu reģistrā reģistrētajiem vecākiem, kā arī Rīgā deklarētajiem 3.grupas invalīdiem.

Braukšanas biļešu atlaides atjaunotas arī Rīgas vispārējās izglītības iestāžu, interešu izglītības iestāžu, pirmsskolas izglītības iestāžu, profesionālās ievirzes sporta skolu, mūzikas un mākslas skolu tehniskajiem darbiniekiem, kuru nedēļas darba laiks ir vismaz 20 stundas.

Atlaides saglabātas arī cilvēkiem ar 1. un 2.grupas invaliditāti, pirmsskolas vecuma bērniem, valsts un pašvaldības policijas darbiniekiem, kā arī pašvaldības izglītības iestāžu pedagogiem.

Tāpat 100% atlaide saglabāta Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāžu sociālā darba speciālistiem, aprūpētājiem, veselības aprūpes personālam un ārstniecības procesā iesaistītajām personām, kuras strādā Rīgas pilsētas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrībās.