Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Ušakovs apstiprina, ka nekandidēs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās

© Dmitrijs Suļžics/F64

Kādreizējam ilggadējam Rīgas mēram, pašreizējam Eiropas Parlamenta (EP) deputātam Nilam Ušakovam (S) ir bažas par augustā gaidāmo Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu norisi Covid-19 pandēmijas apstākļos. 

"Kādā veidā šīs vēlēšanas tīri tehniski tiks organizētas? Ir ārkārtīgi daudz jautājumu gan par drošību, gan par tādiem vai citādiem ierobežojumiem, gan par to, ka (..) vēlēšanas vispār varētu notikt nevis vienu, bet vairākas dienas," sacīja Ušakovs.

Ņemot vērā minēto, secināms, ka šo vēlēšanu tehniskais izpildījums būs vērtējams neviennozīmīgi un pastāvēs ārkārtīgi augsts risks izteikti zemai pilsoņu aktivitātei, norādīja Ušakovs. "Cilvēki baidīsies iet un piedalīties, un rezultātā ievēlētā pašvaldība nebūs ne demokrātiska, ne reprezentatīva, plus vēl šajā situācijā bažas arī par to, cik taisnīgi pats process noris," sacīja EP deputāts.

To, kāds varētu būt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu iznākums, Ušakovs pagaidām atturējās spriest, minot, ka to varēs prognozēt ne ātrāk kā jūlijā, atkarībā no tā, kā attīstīsies sociālā un ekonomiskā situācija.

Politiķis apstiprināja, ka viņš pats šajās Rīgas domes vēlēšanās vairs nekandidēs.

LETA jau ziņoja, ka partijas "Saskaņa" līderis Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās būs krievu skolu aizstāvis Konstantīns Čekušins, aģentūra LETA noskaidroja politiskajā spēkā.

Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 29.augustā.