Rīgas domnieki atbalsta 10 000 latu piešķiršanu Mārupītes appludinātā stadiona remontam

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti šodien atbalstīja 10 000 latu piešķiršanu Mārupītes appludinātā stadiona remontam pie Arkādijas parka, Ojāra Vācieša ielā.

LETA jau ziņoja, ka 5.septembrī Pārdaugavā izveidojās aizdambējums Mārupītē, appludinot tuvējo apkaimi. Aizdambējumu izdevās likvidēt tikai nākamās dienas vakarā. Pārplūdušās Mārupītes dēļ Pārdaugavā applūda vairākas dzīvojamās un nedzīvojamās ēkas, kā arī stadions un parks.

Rīgas Futbola skola pēc stadiona apsekošanas konstatējusi, ka steidzami nepieciešams veikt dažādus remontdarbus - jātīra drenāža, jāmaina segumi, jāiegādājas melnzeme, grants, zālāja sēklas, minerālmēsli un citi materiāli - kopsummā par 10 790 latiem.

Šī gada 6.oktobrī stadionā ir plānots Eiropas čempionāta U-19 atlases turnīrs futbolā, tādēļ Rīgas Futbola skola lūdz pašvaldībai rast iespēju piešķirt finansējumu avārijas seku novēršanai.

Visus darbus, kas saistīti ar stadiona teritorijas un futbola laukuma sagatavošanu Eiropas čempionāta U-19 atlases grupas spēlēm futbolā, apņemas veikt Rīgas Futbola skola.

Galīgais lēmums par lūgto līdzekļu piešķiršanu būs jāpieņem Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputātiem.

Svarīgākais