Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Burovs: steidzami jādomā par aizņēmumu Valsts kasē Mežaparka Lielās estrādes būvniecībai

© f64

"Rīgas pašvaldībai nekavējoties ir jāuzrunā atbildīgās ministrijas un jārisina jautājumu par aizņēmumu Valsts kasē Mežaparka Lielās estrādes B daļas 2.posma būvniecībai. Pretēja gadījumā būs pārāk lieli riski, ka darbi netiks pabeigti līdz Dziesmu un deju svētku 150 gadu jubilejai 2023.gadā," pārliecināts bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

"Nākamajos gados estrādē notiks Dziesmu svētki, gan skolēnu, kuriem bija jānotiek šogad, bet tie ir pārcelti uz 2021.gadu, gan jubilejas svētki 2023.gadā. Tāpēc ir skrupulozi jāplāno būvdarbu gaita, iespējami savlaicīgi jāizsludina iepirkumu procedūras. Ir jārēķinās, ka iepirkumu gaita var paildzināties gadījumā ja tiek iesniegtas kādas sūdzības vai apstrīdējumi. Un ja iepirkumi nebūs izsludināti savlaicīgi, būs liela iespēja nepabeigt visus iecerētos darbus līdz jubilejas svētkiem," pauž Burovs.

"Pērn rudenī es personīgi tikos gan ar finanšu ministru, gan ar kultūras ministru, un mēs vienojāmies par iespēju, ka pašvaldība varēs saņemt aizņēmumu Valsts kasē. Diemžēl tas netika paredzēts apstiprinot valsts budžetu, tāpēc tagad šis jautājums jārisina atsevišķi un pašvaldībai ir jābūt tai, kas šo procesu virza," saka bijušais domes priekšsēdētājs.

Burovs norāda, ka turpmākie estrādes būvdarbi ir jāsadala posmos. Pirmajā posmā līdz 2021.gada pavasarim ir jāpabeidz estrādes kupola membrānas uzbūve, kā arī estrādes ēkas fasādes un daļēji arī ēkas iekšējos darbus. Savukārt no 2021.gada vasaras līdz 2022.gada beigām nepieciešams pabeigt inženiertīklu izbūvi estrādes teritorijā, kā arī teritorijas labiekārtošanas darbus. Kopumā Mežaparka estrādes B daļas 2.posma darbi izmaksas tiek lēstas ap 23 miljoniem eiro.