Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Gaidot Saeimas lēmumu otrreiz pārcelt Rīgas domes vēlēšanas, CVK nācies tās izsludināt jūnijā

© f64

Gaidot Saeimas lēmumu otro reizi uz vēlāku laiku atlikt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 14.aprīlī galvaspilsētas pašvaldības vēlēšanas izsludinājusi 6.jūnijā, liecina "Latvijas Vēstnesī" publicētais CVK lēmums.

Šāds lēmums pieņemts, lai izpildītu Rīgas domes atlaišanas likuma pašlaik aktuālās redakcijas prasības, kas nosaka, ka vēlēšanas bija jāizsludina līdz 14.aprīlim.

Saeima šodien vēlreiz skatīs likumprojektu par Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rīkošanu, kas paredz Covid-19 epidēmijas dēļ vēlēšanas otro reizi pārbīdīt uz vēlāku laiku - šoreiz uz 29.augustu, attiecīgi pēc Saeimas lēmuma vēlreiz tiks pieņemts jauns CVK lēmums par vēlēšanu izsludināšanu.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā valdība atbalstīja Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu pārcelšanu uz 29.augustu, tomēr gala lēmums jāpieņem parlamentam.

Tā bija jau otrā reize, kad valdība lēma pārlikt vēlēšanu datumu. Sākotnēji tika plānots, ka tās notiks 25.aprīlī, bet pēc tam Covid-19 radītās krīzes dēļ vēlēšanas tika atliktas uz 6.jūniju.

Tagad Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izstrādātie un valdības atbalstītie grozījumi Rīgas domes atlaišanas likumā paredz vēlēšanas pārcelt uz 29.augustu, lai gan pirms tam valdību veidojošās partijas bija lēmušas vēlēšanas pārcelt uz 5.septembri.

Ja vēlēšanas notiktu 29.augustā, Centrālajai vēlēšanu komisijai tās Rīgas pilsētas pašvaldībā būtu jāizsludina 7.jūlijā.

LETA jau ziņoja, ka 13.februārī Saeima galīgajā lasījumā kā steidzamu pieņēma Rīgas domes atlaišanas likumu, kas paredzēja atlaist Rīgas domi un iecelt pagaidu administrāciju.

Valsts prezidents Egils Levits 24.februārī izsludināja Saeimas pieņemto Rīgas domes atlaišanas likumu, kas stājās spēkā nākamajā dienā, līdz ar ko Rīgas dome uzskatāma par atlaistu.