Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas budžeta izdevumi tiek plānoti par 23 miljoniem eiro mazāki

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Rīgas domes 2020.gada budžeta izdevumi šogad tiek plānoti par 23 miljoniem eiro mazāki, nekā to sākotnēji bija iecerējuši atlaistā sasaukuma politiķi

Rīgas domes pagaidu administrācijas pārstāve Jana Jentkus aģentūrai LETA apstiprināja, ka pilsētas ieņēmumi tiek plānot 935,26 miljonu eiro apmērā, kas ir par pieciem miljoniem mazāk nekā sākotnēji apstiprinātajā budžeta versijā.

Tikmēr izdevumi tagad iecerēti 1,040 miljardu eiro apmērā, lai gan iepriekš tika plānot 1,063 miljardu eiro apmērā.

Viņa gan pagaidām nekomentēja, kādām iecerēm vai programmām finansējums ir samazināts un pārdalīts, taču administrācijas vadītājs Edvīns Balševics jau iepriekš medijiem paudis, ka vairākas politiskās iniciatīvas, visticamāk, netiks īstenotas, ļaujot par to ieviešanu lemt nākamā sasaukuma deputātiem.

Tāpat administrācija jau iepriekš norādījusi, ka budžetā paredzēs naudu cīņai ar Covid-19 radītajām sekām.

Kā ziņots, 9.aprīlī sasaukta Rīgas domes pagaidu administrācijas sēde, kurā plānots pieņemt pilsētas 2020.gada budžetu.

Šī gada sākumā iepriekšējais domes sasaukums budžetu izskatīja visās atbildīgajās komitejās, taču politisko nesaskaņu dēļ domes sēdē to pieņemt tā arī neizdevās. Pēc domes atlaišanas, pārņemot pilsētas vadību, administratori solīja izvērtēt, vai domes iestādes turpmākos mēnešus var strādāt ar 1/12 daļu aizvadītā gada budžeta un tā pieņemšanu var atstāt nākamajam sasaukumam, vai arī ir nepieciešams budžetu pieņemt.

Tobrīd tika plānots, ka domes ārkārtas vēlēšanas notiks 25.aprīlī, taču tagad valdošā koalīcija tās plāno pārcelt jau uz 5.septembri. Līdz šim visas domes iestādes strādā ar 1/12 daļu aizvadītā gada budžeta.