Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas maznodrošināto ģimeņu skolēni pārtikas iegādei varēs saņemt "dāvanu kartes"

© Pixabay

Rīgas dome maznodrošināto ģimeņu skolēniem līdz ārkārtas situācijas beigām pārtikas iegādei reizi mēnesī nodrošinās kartes 40 eiro vērtībā, informēja Rīgas domes pagaidu administrācijas pārstāve Jana Jentkus.

Ņemot vērā, ka ierobežoto līdzekļu dēļ brīvpusdienas skolās daudziem bērniem ir bijusi galvenā dienas maltīte, administrācija rosināja atbildīgos departamentus izvēlēties ātrāko un mērķim piemērotāko ēdiena nodrošināšanas veidu, kas, speciālistu skatījumā, ir tieši pārtikas veikalu kartes, jo ļauj iegādāties sabalansētu un daudzveidīgu pārtiku.

Kopumā maznodrošinātajās ģimenēs Rīgā ir aptuveni 1500 bērnu un 40 eiro ir summa, kas atbilst brīvpusdienu izmaksām vienam bērnam vienā mēnesī.

Rīgas dome patlaban vēl ir pārrunās ar lielākajām pārtikas veikalu ķēdēm, kas nodrošinās dāvanu kartes pārtikas iegādei, tādēļ brīdis, no kura kartes varēs sākt izmantot, vēl tiek precizēts. Ģimenes varēs iegādāties tikai pārtikas preces, aizliedzot pirkt preces no konkrētām preču grupām, piemēram, alkoholu un tabakas izstrādājumus, ar tehnoloģijām saistītas preces un tamlīdzīgi.

Kā vēstīts, lai mazinātu Covid-19 izplatību, Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija līdz 14.aprīlim, kuras laikā Latvijas izglītības iestādēs mācības notiek attālināti.

Vairākas Latvijas pašvaldības jau šonedēļ maznodrošināto un trūcīgo ģimeņu bērnus nodrošina ar siltām pusdienām, piemēram, Daugavpils, Jūrmala, Valka. Valmiera šo pakalpojumu nodrošinās no 30.marta. Savukārt citas pašvaldības, piemēram, Talsu, Liepājas, Kokneses ēdināšanai paredzēto naudu ieskaita vecāku kontos vai izsniedz dāvanu kartes.